tips & inspiratie

Buxus in alle vormen en maten

Buxus, wie kent het niet? Als hegje, bol, pyramide, buxuswolk en in vele andere vormen siert deze bescheiden struik vele potten, borders en landgoederen. De wintergroene structuur van menige tuin wordt gevormd door buxus. In strakke of juist organische vormen geknipt vormt het een rustige achtergrond voor de zomerse kleurenpracht en biedt het een groen focuspunt in de kalere wintertuin.

Wij hebben een groot assortiment buxusvormen en struiken. Oktober is de perfecte planttijd voor buxus, maar planten vanuit de volle grond kan t/m april. Van kleine struikjes tot grote bollen & blokken en buxus op stam, kom ze uitzoeken in onze kwekerij.

Heb je al eens gedacht aan het planten van een flinke buxuswolk? Wij hebben een aantal grote buxusbollen die hiervoor heel geschikt zijn en maken graag een scherpe offerte als je meerdere van deze bollen uitzoekt. Twee keer per jaar snoeien en je hebt jaarrond een eyecatcher in de tuin, waaronder onkruid geen kans krijgt en waar vogels en egels graag in vertoeven.

Zoals je van ons gewend bent is het natuurlijk mogelijk om nu de buxus van je keuze uit te zoeken en te reserveren als je nog even niet aan planten toe bent.