tips & inspiratie

Onze kerstbomen in soorten en maten

Onze kerstbomen zijn verkrijgbaar vanaf eind november. We hebben mooie volle bomen in alle maten tot wel 3,5 meter. Ook hebben we keuze uit verschillende soorten kerstbomen. Weet jij al wat de verschillen zijn tussen de diverse soorten kerstbomen? Wij leggen het je graag uit!

Servische spar (Omorika)

Onze meest verkochte kerstboom is al jaren de servische spar (Picea omorika). Dit is een smalle boom met blauwe gloed. Met kluit en in pot is hij goed naaldvast en het smalle model past in de meeste huiskamers beter dan de brede nordmann. Daarnaast is de servische spar heel goed betaalbaar met prijzen van € 9,95 tot € 27,50 voor de meest gangbare maten.

Fraserspar (Fraseri)

De fraserspar (Abies fraseri) hebben we sinds enkele jaren in ons assortiment. Deze soort lijkt qua kleur en naaldvorm veel op de nordmann, maar heeft een smallere vorm en is leverbaar met kluit. Alle abies soorten houden de naalden extra goed vast. Dus de fraserspar is een goed alternatief voor de nordmann. Ook in prijs: € 17,50 tot € 26,50.

Nordmann

De nordmannspar (Abies nordmanniana) is een begrip in Nederland en ontbreekt dus ook niet in ons assortiment. De nordmann is een forse, brede boom met stevige naalden. Dit type wordt meestal gezaagd (zonder kluit) geleverd in verband met de penwortel. Onze nordmann bomen zijn gekweekt in Nederland en vers gezaagd, daardoor doen ze gegarandeerd hen naam eer aan als zeer naaldvaste boom.

Ook hebben we ieder jaar wel een aantal bomen in bijzondere soorten, zoals de Nobilis spar of echte blauwspar. Daar vertellen we je graag alles over in ons tuincentrum.

Voor de vensterbank, naast de voordeur of als kinderboompje hebben we kleine servische sparretjes vanaf € 9,95.

Al onze kerstbomen worden in de regio gekweekt. Dat scheelt vele transportkilometers en de bomen kunnen veel later gerooid worden. Eind november stonden onze kerstbomen nog op het veld. Milieuvriendelijk en gegarandeerd vers dus!