tips & inspiratie

Gebruik tuinturf bij aanplant Rhododendrons

Bij het planten van een Rhododendron kun je deze het beste ruim in de tuinturf zetten omdat ze van zure grond houden.

Ga je kalk strooien in de tuin, doe dit dan absoluut niet in de buurt van Rhododendrons, heide, pieris of skimmia zodat de grond zuur blijft.

Een plek in de halfschaduw is ideaal voor Rhododendrons, ze krijgen dan genoeg licht om volop te bloeien en niet zoveel dat ze snel uitgebloeid zijn. Ook houden rhododendrons niet van schoffelen, laat de grond onder en rondom een rhododendron zoveel mogelijk met rust, strooi bijvoorbeeld dennenschors tegen onkruid. Om je rhododendrons compact en vol te houden kun je na de bloei de bloemtrossen uitbreken door ze langzaam te buigen tot ze breken. op deze manier gebruikt de plant zijn energie voor bladeren en bloemknoppen in plaats van zaden.