tips & inspiratie

Plantdag bij seniorencomplex ‘De Hulle’

Jaarlijks zijn wij twee keer te vinden in het fraaie atrium van appartementencomplex ‘De Hulle’. Om daar als service voor de bewoners ter plekke potten en manden in te planten met kleurige voorjaars- en zomerbloeiers.

Omdat vele bewoners op hogere leeftijd zijn is het lastig voor hen om erop uit te gaan en planten te kopen, laat staan zware zakken potgrond. Hierdoor blijven sommige potten en manden leeg of staan er zelfs helemaal geen bloemen. Dat vinden we zonde, want iedereen moet kunnen genieten van prachtig bloeiende planten! De bewoner die altijd voor de binnentuin en plantenbakken zorgde werd enkele jaren geleden ook slechter ter been en kon de tripjes naar ons tuincentrum alleen niet meer bolwerken. In 2013 zijn wij daarom voor het eerst naar de bewoners toe gegaan. De bewoners waren daarover zó enthousiast, dat we direct hebben afgesproken ieder jaar langs te komen.

We gaan in het voorjaar op pad met onze bus vol violen, primula’s en narcissen en ’s zomers met tientallen soorten zomerbloeiers en hangpotten. Deze hebben we dan voor de bewoners uitgestald in de binnentuin van het appartementencomplex. Geïnteresseerde bewoners kunnen op deze manier toch zelf de planten uitzoeken, die wij vervolgens ter plekke gratis inplanten in hen eigen potten. Zo kan ‘De Hulle’ kleurrijk het jaar door!