tips & inspiratie

Waterpartij aanleggen

’s Zomers naast het terras of romantisch verstopt in de border, met een waterpartij breng je leven in je tuin. Het gekabbel van een waterornament of watervalletje geeft rust en lokt dieren naar je tuin. Door het levendige geluid hoor je bovendien minder omgevingslawaai zoals pratende buren of langsrijdend verkeer.

Water met weinig werk

Een waterornament vraagt heel weinig onderhoud. Haal in het najaar de pomp uit het water en zet hem in het voorjaar weer op zijn plek. Zo voorkom je kapotvriezen. Omdat het waterreservoir is ingegraven en er geen planten en vissen in het water zitten heb je geen omkijken naar de waterkwaliteit zoals bij een vijver. Ideaal dus als je met weinig werk toch water in je tuin wilt brengen.
Voor wie een waterpartij wil aanleggen zijn er diverse materialen. Bijvoorbeeld waterbakken, roosters en waterornamenten, of ouderwetse dakpannen voor een watervalletje. Met zwerfkeien of schelpen kun je het waterornament aankleden.

Meer weten over de kuipen, rooster en ornamenten die wij beschikbaar hebben? Kom langs, bel of mail ons en we helpen je graag om voordelig een mooie set samen te stellen.