tips & inspiratie

Escallonia leavis ‘Pink Elle’

Escallonia leavis ‘Pink Elle’ is een vrij nieuwe varieteit van de Escallonia die zeer de moeite waard is.

Wintergroen

Escallonia is een sierheester met stevig donkergoen blad. Het hele jaar blijft de struik groen, ook in de winter. In juni-juli bloeit ‘Pink Elle’ met opvallend volle bloemschermen. De bloemen zijn dieproze en verkleuren langzaam naar witroze. Als sierheester in de volle grond is de Escallonia goed winterhard. Ze zijn ook geschikt voor op het terras of balkon, maar hebben dan bij vorst bescherming nodig.

Gemakkelijke plant

Aan de grond stelt Escallonia ‘Pink Elle’ geen speciale eisen zolang het enigszins zuur tot neutraal is. Van kalk houdt deze heester niet. Ook is deze soort ongevoelig voor ziekten. Een plek in de zon of halfschaduw met wat ruimte om uit te groeien is alles wat deze sterke heester nodig heeft. De struik kan uiteindelijk 80-100 cm. hoog en breed worden, dit duurt wel enkele jaren.