tips & inspiratie

Bemesten in april, genieten in de zomer

Na het gure winterweer wil je in het voorjaar graag snel van je tuin kunnen genieten. Om de planten, heesters en bomen in je tuin een handje te helpen kun je bemesting toepassen. De maand april is hiervoor het perfecte moment. Zeker rozen, groenten en fruitstruiken, hagen en planten in pot kunnen een flinke extra bemesting nu goed gebruiken. Maar ook alle andere planten doe je een groot plezier door regelmatig te bemesten.

TIP:

Mest tijdens, of vlak vóór een regenbui. Dit voorkomt geurtjes en versnelt de werking van de meststoffen.

Organische meststof

Kies voor een organische meststof, zoals koemestkorrel. Dit verkleint de kans op verbranding van het blad van je planten. Daarnaast werkt organische mest geleidelijker en langer dan kunstmest én verhoogt het de hoeveelheid organische stof in de bodem wat goed is voor het bodemleven en je planten.
Planten die snel mest nodig hebben (omdat ze er slecht uit zien) of gazons kun je ook prima bemesten met kunstmeststoffen voor een sneller resultaat. Om zeker te zijn dat er geen verbranding optreedt geef je dan het beste elke veertien dagen een klein beetje mest. Voor bladplanten, zoals buxus, werkt een bladmeststof ook goed en snel om de kleur te verbeteren. Deze sproei je simpelweg over de struik gemengd met water.