tips & inspiratie

Vaste planten

Ieder jaar vanaf half april volop beschikbaar, alle verschillende soorten vaste planten!
Voor iedere plek in je tuin is er een geschikte soort en er zijn vele mooie combinaties te maken. Vaste planten zorgen voor een jaarlijks terugkerend feest van ontluikend groen en bloemen in je tuin. Kies de bloeitijden slim en je geniet van het voorjaar tot het najaar van een opeenvolgende bloemenpracht.

Een greep uit ons assortiment: salvia, gaura, heuchera, campanula, erysimum, ajuga, phlox, aquilegia, geum, erodium, geranium …

De verschillende soorten vaste planten hebben verschillende goede eigenschappen; er zijn vele soorten die zorgen voor prachtige bloemen, sterke bodembedekkers die onkruid geen kans geven en ook soorten met aparte bladkleuren en vormen. Er zijn soorten die afsterven in het najaar en ondergronds overwinteren, maar ook wintergroene soorten. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste soorten en combinaties.