tips & inspiratie

Bemesten van eenjarige zomerbloeiers

Eenjarige zomerbloeiers houdt je in topvorm met een goede verzorging. Deze topsporters bloeien bloeien onvermoeibaar maandenlang aan één stuk en putten zichzelf flink uit. Je geeft natuurlijk regelmatig water, maar denk je ook aan bemesting?

Makkelijke voedingstabletten

Je kunt iedere 2 weken vloeibare plantenvoeding geven, of elke maand een klein beetje kunstmest. Het allermakkelijkst zijn de speciale mestkorrels voor zomerbloeiers. Je duwt één of meerdere korrels in de potgrond, afhankelijk van de grootte van de pot. Onder invloed van water en temperatuur lost langzaam de milieuvriendelijke buitenlaag van de korrel op. Hierdoor komt er tijdens het hele seizoen steeds een kleine hoeveelheid voeding vrij voor de planten. Je vergeet nooit meer te bemesten en de planten krijgen altijd voldoende mest. Je zult zien dat ze nog sterker groeien en rijker bloeien!

Voeding voor eenjarige zomerbloeiers: 10 voedingstabletten voor € 2,50.

Dosering

Gebruik 1 tablet per 2-3 planten in potten en bakken. In de volle grond kun je de dosering wat verlagen.
Voor hangpotten tot 23 cm is 1 tablet voldoende, grotere potten hebben er 2 of 3 nodig.
Deze voedingstabletten zijn ook geschikt voor alle andere terrasplanten en zelfs voor kamerplanten.
Op de verpakking vindt je een handig tabelletje om te zien hoeveel tabletten je voor jouw potten en bakken nodig bent.