tips & inspiratie

Versier een mini-kerstboom!

Maak een leuke mini-kerstboom in enkele simpele stappen. Binnen een paar minuten heb je al een leuke versierde kerstboom voor de kinderen, op de tuintafel of voor bij de voordeur. Om zo’n leuk boompje als op de foto te maken heb je maar enkele simpele zaken nodig:

  • Een kerstboompje in pot (het boompje in de foto is ongeveer 80 cm. hoog)
  • Jute doek
  • Dennenappels
  • Wasknijpers
  • Lijm(pistool)
  • Gekleurd lint
  • Een stukje ijzerdraad of binddraad

Het versieren; binnen 5 minuten klaar!

We beginnen met het inpakken van de pot in de jute doek. Vouw het jute eenvoudig rond de pot en knoop het boven de pot samen met een stuk lint. Vervolgens maken we een eenvoudige strik; deze dient als piek. Volg hiervoor onderstaande stappen.

Kerstboom strik stappenplan

  • 1: Neem een stuk van het gekleurde lint en een stukje ijzerdraad.
  • 2: Vouw het lint enkele keren dubbel, maar laat de uiteinden langer voor een speels effect. Probeer een natuurlijke strik te vormen door de lussen niet te strak te maken.
  • 3: Draai vervolgens het ijzerdraad rondom het punt waar de dubbele lussen samenkomen. Je strik is klaar!

Maak de zojuist gemaakte strik vast in de top van de boom, en maak eventueel een 2e strik om de pot te versieren. Daarna lijmen we de wasknijpers onder de dennenappels; zo maken we op eenvoudige wijze een natuurlijke kerstversiering. Versier tot slot je de kerstboom met de dennenappels (en eventueel kerstlampjes). Geniet van het eindresultaat!

Top-tip:

Nóg sneller je kerstboompje versieren? We hebben kant en klare dennenappels zodat je zelf niet met een lijmpistool aan de slag hoeft. Ook de andere materialen zijn natuurlijk bij ons verkrijgbaar. Vraag ernaar bij onze medewerkers!