tips & inspiratie

Plant munt in een pot

Lekker op het terras in de zon, met een kop verse muntthee. Dat wil jij toch ook? Met een eigen muntplant is dat letterlijk binnen handbereik. Plant enkele muntplantjes in een grote pot (10L of groter) en je hebt binnen enkele weken een grote muntbos. De plant is groot genoeg om regelmatig lekker thee van te drinken, of een heerlijke mojito mee te maken.

Geen gewoeker op het terras

Munt is een sterke groeier. In de tuin kan het gaan woekeren, maar in een grote pot voorkom je dat. Het is ook nog eens handig, want je plant staat gewoon naast je ligstoel. Zorg dat de munt niet uitdroogt, bijvoorbeeld door de pot op een (plastic) schotel te zetten met een laagje water erin. Stop je ook een aantal voedingskorrels in de pot dan zal je munt nog harder groeien en heb je er nauwelijks omkijken naar.

Jarenlang plezier

Munt is een vaste plant. Dus als je de pot netjes verzorgt dan heb je voor meerdere jaren een muntvoorraad. In een pot kan de plant een jaar of twee groeien, daarna is het slim hem te delen en verplanten zodat de groei weer een stimulans krijgt. Je kunt de munt ook na de zomer in de (moes)tuin planten als je genoeg ruimte hebt. Daar zal het volgend voorjaar verder groeien voor nog meer lekkere drankjes.