tips & inspiratie

Vernieuwde tuin Grevinckhoff Vriezenveen

De tuin bij de Grevinckhoff in Vriezenveen, gelegen langs de straat middenin het dorp en nabij gemeentehuis en bibliotheek, is niet te missen. De tuin die was aangelegd na de bouw van het complex was na vele jaren hard aan een opknapbeurt toe. Een mooi moment om direct meer kleur toe te voegen.

Wij mochten de vernieuwde beplanting rondom de Grevinckhoff samenstellen en aanleggen. Dit is één van de aanleunwoningcomplexen van woon- en zorgcentrum ‘De Vriezenhof’ in Vriezenveen. In het voorjaar van 2016 is de tuin door ons aangelegd. Onder toeziend oog van de bewoners die nu het hele jaar door vaste planten, sierheesters en siergrassen zien groeien en bloeien. Bij de keuze voor de beplanting is rekening gehouden met voldoende uitzicht voor het verkeer, onderhoudsvriendelijke planten en bloeitijden in alle seizoenen.

Door de droogte de eerste zomer hebben een aantal planten het lastig gehad, maar de meeste zijn ontzettend goed gegroeid dankzij grondverbetering met potgrond en goede bemesting. De bewoners van de Grevinckhoff en het tegenover gelegen appartementencomplex de Hulle genieten inmiddels volop van de nieuwe tuin.
We nemen je graag mee in een korte fotoreportage van plantencombinaties die wij in deze tuin hebben gebruikt.

Foto’s aanleg:

Foto’s resultaat: