tips & inspiratie

Borderpakket in blauwpaars; snel, sterk en onderhoudsvriendelijk.

Vind je het ook weleens lastig om planten te combineren en je border met de juiste planten te vullen? Wij hebben een borderpakket samengesteld uit een aantal oersterke planten, waarmee je heel gemakkelijk een bloemenzee kunt creëren. Dit pakket is zeer geschikt voor borders in de zon en halfschaduw.

Blauwpaars als basiskleur
Deze sterke groeiers bloeien in blauwpaarse tinten vanaf mei tot augustus. De Salvia en Nepeta worden 50 tot 70 cm hoog en zorgen voor een dichte begroeiing waar weinig onkruid door komt. De Verbena maakt lange, stevige stengels van 125-150 cm waarop de bloemen verschijnen. De Verbena neemt door de open groeiwijze nauwelijks licht weg, maar breekt mooi het zicht terwijl je er toch prima doorheen kunt kijken.

Het borderpakket bestaat uit (per vierkante meter):
3 x Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’
2 x Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’
1 x Verbena bonariensis

Vermenigvuldig dit met het aantal vierkante meters dat je wilt beplanten en je bestelling is gereed.
Bij het planten zet je de Salvia’s en Nepeta in groepen bij elkaar. Hoe groter je border, hoe meer planten per groep. Dit staat niet alleen mooi, maar maakt het onderhoud ook makkelijk; tussen een dichtgegroeide groep planten hoe je niet of nauwelijks onkruid te wieden.

Variatietip
Op een grotere oppervlakte (vanaf 2 m2) kun je deze vaste planten heel goed combineren met het siergras Pennisetum alp. ‘Hameln’. Voeg één Pennisetum per 2 m2 toe tussen de overige planten. Het boodschappenlijstje per 2,5 m2 border is dan:
6 x Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’
4 x Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’
2 x Verbena bonariensis
1 x Pennisetum alp. ‘Hameln’