tips & inspiratie

Zo gebruik je de vuurkorf als plantenbak

In het voorjaar is het nog geen weer om ’s avonds lekker bij de vuurkorf te zitten. Maar er is een andere manier om je terras in vuur en vlam te zetten:
gebruik je vuurkorf (tijdelijk) als plantenbak. Grappig, snel en goedkoop een leuke blikvanger op je terras!

Benodigdheden

  • Vuurkorf, al dan niet gebruikt.
  • Jutezak of jute lappen.
  • Flinke plastic zak of (plastic) pot die in de vuurkorf past.
  • Potgrond.
  • Bloembollen, planten of struikjes.

Hang de jutezak in de vuurkorf. Maak evt. de bovenrand op enkele plekken vast met een ijzerdraadje om de jutezak op de plek te houden. Plaats hierin de plastic zak of pot en zorg voor enkele gaatjes in de bodem. Vul de zak/pot met potgrond en zet de planten erin. Water geven en klaar!

Toepasselijke beplanting
De vuurkorf op de foto hebben wij gevuld met een Spiraea met de toepasselijke naam ‘Firelight’. Een makkelijke struik zeer geschikt voor het voorjaar en de vroege zomer. Voor een fel oplichtende vuurkorf in de zomer zijn zomerbloeiers in gele en rode tinten zeer geschikt, bijvoorbeeld bidens, sanvitalia en million bells. Zet je in het najaar je vuurkorf vol met bloembollen van o.a. tulpen en narcissen dan geniet je al heel vroeg in het jaar van de extra kleur.