tips & inspiratie

Duurzame haagplanten

De haagplanten die wij leveren zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar ook duurzaam gekweekt. Onze vaste kweker van de beuken en overige soorten bos- en haagplantsoen werkt zoveel mogelijk milieuvriendelijk. Zo is sinds de oprichting van de kwekerij (zo’n 90 jaar geleden) nog nooit gif gebruikt tegen onkruid. In plaats daarvan wordt geschoffeld; vroeger met de hand, daarna met behulp van paarden en tegenwoordig met een schoffelmachine die zelf over de percelen rijdt. Ook wordt (bio)folie gebruikt om de grond tussen bepaalde soorten planten af te dekken, onkruid krijgt dan geen kans. Waar nodig worden ziektes en plagen wel bestreden, maar altijd met een middel dat zo weinig mogelijk impact heeft op het milieu en alleen als het echt noodzakelijk is.

De kwekerij wordt jaarlijks ook door een onafhankelijk certificeringsbureau gecontroleerd, dat vaststelt of aan alle eisen wordt voldaan om een duurzaamheidsbewijs uit te reiken. Met de genoemde aanpak weet onze kweker mee te draaien in de top van Nederland en voldoet ze aan de strenge duurzaamheidscriteria die door de overheid zijn opgesteld voor duurzame inkoop. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook sterke planten op. En het kost jou als klant niets extra, want de kosten voor het extra schoffelwerk worden opgevangen door besparingen op chemische middelen.

Haagplanten kunnen vanaf half oktober tot en met begin mei geplant worden uit de vollegrond. Dit is de meest voordelige manier om een heg aan te planten. In ons tuincentrum hebben we in de plantperiode vrijwel altijd kleine aantallen beuken, taxus, coniferen en laurier op voorraad. Grotere aantallen of afwijkende maten zijn snel leverbaar, we geven je daarvoor graag een prijsopgave.