tips & inspiratie

Gebruik kerstboomvoeding

Een kerstboom heeft net als elke andere plant een groot netwerk van wortels om water en voeding uit de grond te halen. De meeste van die wortels blijven achter in het veld, zeker als je een gezaagde boom hebt. Daardoor heeft een kerstboom het in huis best zwaar. Met kerstboomvoeding geef je jouw boom net wat extra’s waardoor deze langer langer mooi blijft en de naalden minder snel loslaten.

Gebruik

Onze kerstboomvoeding bestaat uit een makkelijk te gebruiken bruistablet. Deze voeg je toe aan het water en daarmee ben je klaar. Bij kerstbomen met kluit de tablet toevoegen in de gieter, wachten tot deze is opgelost en de kerstboom water geven. Bij gezaagde kerstbomen is het aan te raden een plakje (1 a 2 cm) van de stam af te zagen. Zet de boom in de standaard, vul deze met water en doe de tablet erbij.
Het vers afzagen van een gezaagde kerstboom kun je vergelijken met het afsnijden van een bos bloemen; doordat je het nieuwe snijvlak direct in het water met voeding zet kan de boom dit nog beter opzuigen.

Dosering

Gebruik 1 tablet per week. Geef de boom tussendoor zoveel schoon water als nodig is. Bij een gezaagde boom moet de standaard goed gevuld zijn, zodat de stam in het water blijft staan. Bij een kerstboom met kluit wil je de kluit vochtig houden. Afhankelijk van de plek in huis zul je een of enkele keren per week water moeten geven.

Werking

De kerstboomvoeding bevat voedingsstoffen en een middel dat bacteriegroei voorkomt zodat de wateropname niet geblokkeerd wordt. Daarnaast zorgt de kerstboomvoeding ook dat de bast en wortels zacht blijven waardoor water en voeding makkelijker kan worden opgenomen door de boom.