tips & inspiratie

Uittip: Rosarium Den Haag

Voor de tuinliefhebber is een dagje Scheveningen perfect te combineren met een bezoekje aan het rosarium in het Westbroekpark in Den Haag. 25.000 bloeiende rozenstruiken in zo’n 350 verschillende soorten. Een spectaculair gezicht in de zomermaanden!

Rozenkeuring

Het rosarium is een speciale rozentuin binnen het park en bestaat al sinds 1961. Kwekers uit de hele wereld sturen de nieuwste soorten rozen in voor de internationale rozenkeuring die hier plaatsvind. Zowel hobbykwekers als grote professionele bedrijven kunnen hier de nieuwste aanwinsten voor het rozenassortiment laten beoordelen op groei, bloei, geur, ziektebestendigheid etc. Wij kunnen er van genieten en de mooiste soorten uitkiezen om later thuis te planten.

Waar en wanneer

Het rosarium is te vinden in het Westbroekpark, dit ligt naast Madurodam en tegen Scheveningen aan. Met tram 9 stap je vlakbij het park uit vanaf Den Haag of Scheveningen. Ook buslijn 21 stopt dichtbij; halte Nieuwe Duinweg. Het park en rosarium zijn gratis toegankelijk en je kunt er 365 dagen per jaar terecht, maar de zomermaanden met bloeiende rozen zijn natuurlijk een aanrader. In de weekenden in de zomer is een kiosk in het rosarium bemand door leden van de rozenvereniging die veel kunnen vertellen over rozen en het rosarium.