tips & inspiratie

Bloemencorso’s, een fleurig uitje

Een mooie traditie, het bloemencorso. Met fantastische praalwagens (of boten!) die de meest uiteenlopende onderwerpen uitbeelden. Het oubollige is er tegenwoordig wel vanaf.

Een aantal van de spectaculairste corso’s die je deze zomer kunt bezoeken:

  • Het varend corso; een bonte stoet boten versiert met bloemen, planten, groenten en fruit trekt door de wateren terwijl de waterkant vol staat met bezoekers. Drie dagen lang in het Westland/Delft/Den Haag. In 2019 op 2, 3 en 4 augustus.
  • Flower Parade Rijnsburg; de praalwagens en versierde auto’s worden opgemaakt in de bloemenveiling in Rijnsburg. Niet verwonderlijk dat dit corso bekend staat om de grote variatie aan bloemen die gebruikt wordt. In 2019 op 10 september. De dag ervoor zijn in de namiddag/avond de voertuigen te bezichtigen in de veilinghal, vergezeld van muziek en een showprogramma. De dag erna staat de hele stoet opgesteld aan de Boulevard in Noordwijk.
    De Flower Parade wordt ook ieder jaar op TV uitgezonden.
  • Bloemencorso Eelde; ook in Eelde staat een bloemenveiling en dat straalt af op de prachtige ontwerpen en gebruikte bloemen. Ruim 3.000 mensen zijn betrokken bij de organisatie en opbouw van het corso. In 2019 op 31 augustus en 1 september.
  • Corso Zundert; het grootste corso ter wereld. Met de allergrootste praalwagens en heel veel bloemen natuurlijk. Een overweldigende optocht waar je jezelf klein van gaat voelen. Dit jaar op 1 en 2 september.