tips & inspiratie

Knip uitgebloeide bloemen uit je Hosta’s

Zodra de bloemen van je Hosta zijn uitgebloeid begint de plant zaden te maken. Dat kost energie en een bos bruine bloemen kan wat rommelig staan.

Door de uitgeknipte bloemstengels weg te knippen kan de plant energie steken in groei en misschien zelfs een nabloei. Zeker voor een Hosta in pot is het de moeite waard even de snoeischaar erbij te pakken. De plant ziet er meteen een stuk frisser uit.

Volg de bloemstengel naar beneden tot tussen de bladeren en knip deze zo laag mogelijk af. Dit voorkomt dat er bruine stompjes verschijnen. Knip de uitgebloeide bloemen zo snel mogelijk na de bloei weg. Daarmee bespaart de plant het meeste energie.

Controleer meteen ook even of er nog slakken tussen de bladeren zitten nu je toch bezig bent.