tips & inspiratie

Portulaca, de gemakkelijke terrasplant

De veelkleurige Portulaca is een ideale terrasplant die er goed tegen kan wanneer je het watergeven een dag vergeet.

Deze eenjarige zomerbloeier staat het liefst in de zon en bloeit met vele, felgekleurde bloemetjes. Vaak zijn meerdere plantjes in een pot gezet door de kweker waardoor je een vrolijk, bont resultaat krijgt.

Portulaca komt oorpsonkelijk uit Zuid-Amerike en heeft vetplantachtige blaadjes aan stengels die in de zon rood kleuren. Het is een heel erg laagblijvende plant (bodembedekkend) die het perfect doet in een schaal of pot op de tuintafel. Ook in een hanging basket in de volle zon is dit een goede keus.

De bloei van Portulaca gaat de hele zomer door en is alleen tijdelijk wat minder tijdens een periode van slecht weer. Het is een van de zomerbloeiers die het minste water nodig heeft. Behalve watergeven hoef je eigenlijk de hele zomer niets te doen qua verzorging, zeker niet als je bij het planten voedingstabletten gebruikt. Een ideale terrasplant voor een terras op het zuiden of voor wie weinig tijd heeft.