tips & inspiratie

Planttijd voor hagen

Bomen, struiken en haagplanten zijn vanaf oktober uit de volle grond verkrijgbaar. Dat scheelt tot 50% in prijs vergeleken met in pot gekweekte planten. Nu planten heeft nog meer voordelen: de heg kan zijn nieuwe wortelstelsel aanmaken zolang het nog niet vriest. Zodra het voorjaar wordt hebben ze hierdoor een voorsprong op later geplante hagen, ze groeien beter en sneller de eerste zomer. Ook zijn in de herfst vrijwel alle soorten en maten nog leverbaar tegen aantrekkelijke prijzen, wat in het voorjaar niet altijd meer het geval is.

Wij hebben een breed assortiment haagplanten. Zowel de bekende als apartere soorten, groenblijvend, bladverliezend en bloeiend. In diverse maten.

Wij leggen je graag uit hoe je jouw heg het beste plant. Heb je geen groene vingers of geen tijd? Je kunt natuurlijk ook onze tuinservice inhuren om je heg te
(helpen) planten.

Beukenhaag – Fagus sylvatica
Houdt een deel van het dorre blad vast in de winter. Groen, afgerond blad in de zomer.
Geschikt voor hagen van 50-300 cm hoog
Rode beukenhaag – Fagus sylvatica ‘Atropunicea’
Houdt een deel van het dorre blad vast in de winter. Roodbruin, afgerond blad in de zomer. De rode kleur is intensiever als de heg meer zon krijgt.
Geschikt voor hagen van 50-300 cm hoog
  Haagbeuk – Carpinus betulus
Laat zijn blad vallen in de winter. Lijkt sterk op de beuk, maar heeft fijn gekarteld blad dat iets lichter groen van kleur is. Sterkere groeier dan beuk, stelt minder eisen aan de standplaats.
Geschikt voor hagen van 50-300 cm hoog
Taxus – Taxus baccata Groenblijvend
Wintergroene haagplant met fijne naalden. Zeer geschikt voor strakke tuinen.
Geschikt voor hagen van 40-200 cm hoog
Buxus – Buxus sempervirens Groenblijvend
Wintergroene haagplant met fijne blaadjes. Geschikt voor romantische en historische tuinen. Veel gebruikt voor vakken en vormen.
Geschikt voor hagen van 20-100 cm hoog
Levensboom – Thuja occidentalis ‘Brabant’ Groenblijvend
De meest bekend groenblijvende haagconifeer.
Geschikt voor hagen van 80-500 cm hoog
Levensboom – Thuja occidentalis ‘Smaragd’ Groenblijvend
Heldergroene haagconifeer met een exclusievere uitstraling. Groeit smal pyramidevormig en wat trager waardoor minder gesnoeid hoeft te worden.
Geschikt voor hagen van 60-400 cm hoog
Geen afbeelding Hemlockspar – Tsuga canadensis Groenblijvend
Blauwgroene, fijne naalden geven een haag van Tsuga een unieke uitstraling die je tuin onderscheidt. Zeer geschikt als achtergrond voor de formelere en romantische tuinen.
Geschikt voor hagen van 100-300 cm hoog
Laurierkers – Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ Groenblijvend
Wintergroene haagplant met groot ovaal blad. ‘Caucasica’ heeft smaller blad, dat donkerder groen is. Heel geschikt als haag omdat deze soort smal omhoog groeit.
Geschikt voor hagen van 100-400 cm hoog
Hulst – Ilex x meserveae ‘Blue Prince’ Groenblijvend
Zeer winterhard, dus erg geschikt voor een haag. Heeft glimmend groen blad met een blauwe glans en purperachtige stengels. Krijgt geen bessen.
Geschikt voor hagen van 60-200 cm hoog
Geen afbeelding Bloeiend hout – Forsythia ‘Spectabilis’ Bloeiend
Spectaculair is het voorjaar; kleurt knalgeel door de bloemenzee die vóór het eerste blad verschijnt. Als struik redelijk bekend, maar een haag zet je tuin in vuur en vlam!
Geschikt voor hagen van 100-300 cm hoog

Op bestelling kunnen we nog vele andere soorten leveren, of afwijkende maten. Voor speciale aanvragen en aantallen boven 25 stuks (kluitgoed) / 200 stuks (wortelgoed) maken we graag een offerte. Kom langs en vraag naar de mogelijkheden in jouw situatie!