Hoe planten en struiken snoeien?

Verwijder eventuele dode ledematen in de buurt van de basis. Maak indien mogelijk de bovenkant van de struik niet breder dan de basis, omdat je wilt dat zonlicht de hele plant bereikt.

Hoe planten en struiken snoeien?

Verwijder eventuele dode ledematen in de buurt van de basis. Maak indien mogelijk de bovenkant van de struik niet breder dan de basis, omdat je wilt dat zonlicht de hele plant bereikt. De gaten die je creëert vullen zich met nieuwe groei, waardoor de plant voller en sterker wordt. Maak selectieve sneden om een slecht gesnoeide struik op te ruimen door nieuwe groei te stimuleren waar u die wilt en beschadigd, minder krachtig hout te verwijderen.

Snijden genezen sneller wanneer ze op de juiste plek en in de juiste hoek worden gemaakt met een scherp, schoon gereedschap. Zoek een tak met een knop in de richting waarin je nieuwe groei wilt volgen. snoei net boven die knop in een hoek van 45 graden, met het laagste punt van de snede het verst van de knop. Begin met een krachtige, gevestigde struik met het verwijderen van dood, beschadigd of ziek hout.

Verwijder vervolgens eventuele kruisende takken waar de schors wrijft. Selecteer vervolgens (en het moeilijkst voor sommige huiseigenaren) een groep sterke, goed geplaatste stengels om te redden en offert vervolgens een groot aantal secundaire stengels op. Deze agressieve snoei zal binnenkort de impact hebben van een vliegende start van nieuwe groei op de resterende takken, en binnen enkele weken zult u een dramatische verbetering in de struik zien. Als u wilt, kan deze zware snoei worden afgesloten met wat licht snoeien aan de uiteinden van de resterende stengels om de struik vorm te geven, zoals wanneer deze deel uitmaakt van een haag.

Maak je struik goed van start. Verwijder eventuele dode takken onmiddellijk door ze zo dicht mogelijk bij de hoofdstam van de struik af te snijden. Dit is ook het moment om de kluit te inspecteren en gebroken wortels te verwijderen, die ziekte naar de rest van de struik kunnen verspreiden. Probeer bij het snoeien van struiken de natuurlijke vorm van de planten te behouden door afzonderlijke takken te verwijderen.

Verwijder met takkenschaar of handsnoeischaar dode, beschadigde, kruisende en overvolle takken terug naar de basis van de plant. Vermijd het scheren van bloeiende struiken met een heggenschaar. Snoei zijtakken terug naar de hoofdtak of stam en laat de kraag achter (stomp van een tak die lijkt op een verhoogde ring rond de basis van de tak). Snoei meer dan dat en je loopt het risico de plant te beschadigen of op zijn minst de groei op een belangrijke manier te belemmeren.

Sommige huiseigenaren zijn erg terughoudend om een struik of boom agressief te snoeien, maar wees gerust dat een gevestigde struik je snel zal bedanken voor de inspanning met veel dichte nieuwe groei. Als je ze snoeit in de herfst of winter, snijd je deze potentiële bloemen af, wat resulteert in weinig tot geen bloei de volgende lente. Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen. Vooral als het gaat om houtachtige planten zoals bomen en struiken, is snoeien een geweldige manier om ze op een gezonde manier te laten groeien.

Gebruik voor kleinere takken een snoeizaag of handsnoeischaar om takken te verwijderen, terug te snijden naar een naar buiten gerichte knop of snijdende takken. Nieuw geplante struiken en bomen moeten een volledig seizoen of twee worden toegestaan om hun wortelsysteem tot stand te brengen voordat ze grootschalig worden gesnoeid. Snijd bij het eerst planten of verplanten van een struik alle grote wortels (dikker dan je pink) af die in een cirkel rond de kluit zijn gegroeid, omdat deze „gordelende wortels” nooit rechttrekken en uiteindelijk de struik kunnen doden. Alleen het trimmen van de uiteinden van de rugtak, hetzij met handmatige snoeischaar of een elektrische schaar, resulteert in dicht gebladerte aan de bovenkant van een struik en een wirwar van zwakke, bladloze takken in het midden.

Handmatige heggenschaar of elektrische schaar gebruiken om snel door struiken te snijden om ze in verschillende geometrische vormen te snoeien. Het kan worden gedaan, maar het is gemakkelijker om een overwoekerde struik eruit te trekken en er een te planten die zal rijpen op een maat die beter bij de ruimte past. Takenscharen zijn in wezen grotere, zware snoeischaren met lange handgrepen die een grotere hefboomwerking en dus meer kracht mogelijk maken. Snoei niet in de herfst (meestal van augustus tot eind oktober), omdat nieuwe groei niet de kans krijgt om voor de winter uit te harden.

Jonathan behaalde een masterdiploma in tuinbouw aan de Cornell University en was een volledige studiebeurs fellow van het Cornell Plantations Public Garden Leadership programma. .