Is snoeien van een plant nodig?

Bevorder de gezondheid van planten snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant.

Is snoeien van een plant nodig?

Bevorder de gezondheid van planten snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant. Waarom moeten we planten snoeien? Snoeien is ook essentieel voor de groei van een plant. Snoeien en trimmen verbeteren de gezondheid van planten, waardoor het sterker en steviger wordt.

Het draait allemaal om de voordelen op lange termijn van snoeiplanten. Natuurlijk zie je niet meteen resultaat, maar planten gaan sowieso om geduld. Snoeien stimuleert zelfs het natuurlijke genezingsproces van een plant, wat een gezonde groei bevordert. Bloeiende planten produceren na het snoeien meestal meer bloemen.

Evenzo produceren fruitbomen na het snoeien vaak groter en gezonder fruit. Jaarlijkse snoei of vernieuwingssnoei resulteert in planten die compact en jeugdig blijven. Dode, beschadigde en zieke scheuten en takken moeten helemaal worden teruggesneden tot gezond hout. Als je je concentreert op het planten van de juiste plant op de juiste plaats, hoeven de meeste houtachtige en groenblijvende planten zelden te worden gesnoeid en dan alleen om dood of ziek plantmateriaal te verwijderen of voor lichte, algemene vormgeving.

Snoei in de late winter of het vroege voorjaar door tot een derde van de krachtige scheuten die zich tijdens het voorgaande groeiseizoen ontwikkelden terug te snijden. Je moet gebroken takken snoeien, die takken die concurreren met de leider, gezwollen takken (van insectensteken, eieren, enz. Dus bij het onderhouden van je rozentuin is het belangrijk om een korte handsnoeischaar bij je te hebben om kleine dagelijkse snoeitaken uit te voeren. Snoeien is een geweldige preventieve methode voor tuinieren en gazononderhoud, en het is belangrijk om het uit te voeren, of u nu met jonge of gevestigde planten werkt.

Hier kunt u zien waar de hoofdtak is gesnoeid en sindsdien zijn er nog twee takken gegroeid en gerijpt van onder de snede. Maar bij het betreden van moeilijke ruimtes en het omgaan met zeer dikke stelen, bieden snoeischaren met lange steel de extra snijhefboomwerking en sterkte die nodig zijn. Flexibele stengels kunnen indien nodig worden vastgebonden om de hoogte te behouden totdat de plant zelf sterke oudere scheuten ontwikkelt. Basistechnieken beginnen met het kopen van planten met drie of vier sterke scheuten en een goed ontwikkeld wortelstelsel.

Een goed startpunt voor het snoeien van elke plant is om dode, zieke of beschadigde stengels te verwijderen zodra je ze ziet. Doe er wat internetonderzoek naar, of bezoek een plaatselijke plantenkwekerij of tuincentrum om vragen te stellen. Het succesvol trimmen en vormgeven van uw kamerplanten vereist niets meer dan een goede, schone tuinschaar of schaar en enige algemene kennis van hoe planten werken. We snoeien ook struiken die zijn gekweekt voor gekleurde winterstelen in de late winter of het vroege voorjaar, kort voordat de nieuwe groei begint.

Omdat snoeien het beste kan worden gedaan als een jonge plant groeit, is het belangrijk om te leren welk type en hoe je je plant moet snoeien.