Kun je planten snoeien?

Ti planten op elk moment van het jaar snoeien. snoei de hele plant terug om de totale grootte te regelen.

Kun je planten snoeien?

Ti planten op elk moment van het jaar snoeien. snoei de hele plant terug om de totale grootte te regelen. Snijd zoveel overmaat van de Ti als je wilt, tot 12 inch boven de grondlijn. Binnenkort komen er nieuwe scheuten van onder de sneden.

Snoei stengels die gedurende het groeiseizoen te lang, slungelig of onaantrekkelijk voor je lijken. Je kunt stengels veilig terugsnijden tot ongeveer 12 inch boven het grondniveau om vertakking te bevorderen. Nieuwe scheuten zullen zowel uit de snede als uit lagere delen van de stengel ontkiemen. Dit dient ook om de grootte van de ti-plant te regelen.

Knip de ti-plant af om de grootte te regelen als deze te groot wordt, of om de aangename vorm van de ti te behouden. Het is veilig om de ti te planten tot 6 inch van de bovenkant van de grond terug te snijden. Houd de steel stevig vast in één hand en snoei de steel op de gewenste hoogte met een scherpe tuinschaar. Hoewel het afsnijden tot 6 inch drastisch lijkt, zullen er gezonde nieuwe scheuten groeien vanaf de resterende scheut.

Houd eerst de stengels van de Ti-plant in één hand, draag voor het snoeien handschoenen voor de veiligheid, snoei deze een voor een en maak hem korter. Het trimmen van Ti-plant of cordyline fruticosa is eenvoudig en het groeit weer, dus maak je geen zorgen. Je kunt het terugsnoeien tot 6-7 inch van het grondoppervlak. We weten dat het verminderen van ze tot 7 inch als drastisch wordt gezien, maar als het overwoekerd is, doe het dan.

Er verschijnen nieuwe scheuten in de plant en de groei komt terug. Concentreer je meer op die stengels, ook die ziek zijn of bladeren die er bleek uitzien. Snoei een Hawaiian Ti-plant om te lang te worden voor je huis. De algemene vuistregel is dat je elk van de stengels veilig kunt terugklemmen, zolang deze maar zes centimeter van de bovenkant van de grond verwijderd is.

Raak geen groei aan die dichterbij is dan dat. Het snoeien van planten is vrij eenvoudig. Voel je vrij om verkleurde en beschadigde bladeren op elk moment van het jaar af te knippen om je plant netjes en opgeruimd te houden. Als je planten langbenig worden, kun je het wat je niet lekker vindt tijdens het groeiseizoen snoeien tot ongeveer 12 centimeter boven vuil.

Het kan zijn dat u later wat vertakking rond de snede ziet gebeuren, dus u kunt dit gebruiken om de totale grootte te bepalen. De enige essentiële snoei is om vergeelde bladeren te verwijderen zodra ze verschijnen. Het is heel natuurlijk dat oude bladeren uitsterven naarmate de plant rijpt. De bladeren zijn groot, lang en overwegend paars met een flits van roze, groen, wit of crèmekleurige kleuren.

Als ze te lang zijn en het tijd is om te snoeien, Gebruik een snijgereedschap dat wordt gereinigd met ontsmettingsalcohol en verwijder de bovenkant die groeit en tot 5-6 inch wordt gesneden, het zal opnieuw groeien en heeft geen invloed op de groei. Tot op de dag van vandaag wordt de plant vaak verkocht als een geluksplant met de reputatie slechte geesten af te weren en geluk te zoeken. Terwijl je aan je bureau voor een gloeiend computerscherm zit, stop je misschien even met werken, net lang genoeg om je Hawaiiaanse schermbeveiliging te laten opduiken en je weg te halen. Je kunt ervoor kiezen om dit probleem aan te pakken met een zelfgemaakt of in de winkel gekocht insecticide, maar dat kan soms te veel zijn voor de bladeren.

Ti-plant is matig giftig en bevat saponinen die spijsverterings- en neurologische symptomen kunnen veroorzaken bij mensen en huisdieren. Het kan op grote schaal worden vermeerderd met stengelsnijden voor sneller rooten, maar weet je dat zaadvermeerdering in decennia erg populair is, tegenwoordig heeft een gemakkelijke aanpak de voorkeur?. Hoewel ze een korte kilte van 30 graden aankunnen, groeien ti-planten het beste waar de temperaturen in een stabiel bereik blijven tussen 65 en 95 graden Fahrenheit. Helaas is het uitzoeken van de juiste hoeveelheid water een van de moeilijkste onderdelen van het bezitten van een Hawaiiaanse Ti-plant.

Kies zorgvuldig de locatie van uw plant, meestal in een ruimte die zich aan de warmere kant van het spectrum bevindt. Gebruik een 2- tot 6-inch diepe laag mulch, 4 inch van de basis van de stam om te voorkomen dat het water verdampt. Hij heeft een diepe passie voor kamerplanten %26 tuinieren en is constant op zoek naar weer een speciale plant om toe te voegen aan zijn arsenaal aan kamerplanten, vetplanten %26 cactussen. Snijd alle oudere stengels op drie na terug tot ongeveer 6 centimeter boven het grondniveau om meer volwassen planten te verjongen als ze er moe of achterlijk uit beginnen te zien.

Verwijder bruine, gele, verschrompelde of vervormde bladeren wanneer ze verschijnen, omdat de ti-plant zal proberen de beschadigde bladeren te herstellen ten koste van de rest van de plant. Inheems in Oost-Azië, Australië en de eilanden in de Stille Oceaan, werd door inheemse culturen aangenomen dat deze plant mystieke krachten had. .