Snoeiplanten zijn?

Een goed startpunt voor het snoeien van elke plant is om dode, zieke of beschadigde stengels te verwijderen zodra je ze ziet. Dode stengels trekken insecten aan en nodigen ziekten uit om zich te ontwikkelen.

Snoeiplanten zijn?

Een goed startpunt voor het snoeien van elke plant is om dode, zieke of beschadigde stengels te verwijderen zodra je ze ziet. Dode stengels trekken insecten aan en nodigen ziekten uit om zich te ontwikkelen. Verwijder ook kruisende takken, waterspruiten (krachtige rechtopstaande groeiende scheuten die zich vormen op stammen of zijtakken) en zuignappen (krachtige scheuten die zich dichtbij of van ondergronds ontwikkelen). Forceer geen stijve stengels, maar schuin uw snoeisneden waar mogelijk in horizontale of schuine sneden om groei in die richting te stimuleren.

Snijd tussen het midden van de herfst en de lente, na het eerste jaar, stengels terug die het voorgaande jaar bloeiden tot ongeveer zes centimeter. De meeste bomen en struiken met naaldachtig of schaalachtig gebladerte (sparren, jeneverbes, cipres, arborvitae, spar, taxus, douglasspar en valse cipres) kunnen het beste vroeg in het groeiseizoen worden gesnoeid. Wanneer u ermee snijdt, zorgt het vastgrijpen van de te snoeien steel zo ver mogelijk terug op de messen voor een sterkere snede en vormt het minder risico op beschadiging van het gereedschap. Wanneer een bestaande tak wordt gesnoeid, zullen er nieuwe takken ontkiemen van onder het gebied waar de snede is gemaakt.

Dus bij het onderhouden van uw rozentuin is het belangrijk om een korte handsnoeischaar bij u te hebben om kleine dagelijkse snoeiwerkzaamheden uit te voeren. De late winter tot het vroege voorjaar of midden- tot nazomer zijn enkele van de beste tijden om heggen drastischer te snoeien. Er zijn momenten waarop het absoluut noodzakelijk is om te snoeien om gezondere groei te stimuleren en struiken en planten te verjongen. Om een constante aanvoer van productief hout te behouden, snoeit u elke winter ongeveer een derde van de oudste stengels op deze struiken.

Witbloemige paniculata (zoals variëteiten 'PeeGee' en 'Limelight') en arborescens (inclusief 'Annabelle') bloeien op nieuw hout, zodat ze op elk moment anders kunnen worden gesnoeid dan vlak voordat ze bloeien. Snoeien stimuleert voor het grootste deel altijd de groei, maar hoe hard je een plant snoeit, hangt af van wat je precies wilt gebeuren. Als je ze later in het groeiseizoen of in de winter snoeit, verwijder je bloemknoppen en verminder je de hoeveelheid voorjaarsbloei. Net als bomen die buiten leven, moeten kamerbomen af en toe worden gesnoeid om hun vorm en groei te behouden.

Je kunt de hele plant terugsnoeien tot 6 tot 12 inch groei (eigenlijk opnieuw beginnen), of je kunt geleidelijk snoeien in de loop van de tijd. Om bloedingen te voorkomen, kunt u wachten tot de bladeren in de zomer volledig zijn uitgezet om deze soorten te snoeien. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te weten hoe u uw kamerplanten op de juiste manier kunt snoeien, zodat u geen onnodige stress creëert voor uw vensterbankmetgezellen. Als je snoeit vlak voordat ze bloeien, verwijder je ongeopende knoppen die anders in bloemen zouden veranderen.