seizoensbloeiers

seizoensbloeiers

Met seizoensbloeiers breng je een kleurexplosie in de tuin. Ieder jaargetijde zijn er soorten die als accentbeplating net dat beetje extra sfeer geven. Leuk in een mooie pot op het terras, maar ook onmisbaar in de border op een plekje in het zicht.

beschikbaarheid

Ieder seizoen heeft zijn eigen seizoensbloeiers. Jaarrond zijn er daardoor seizoensbloeiers beschikbaar, want de verschillende soorten volgen elkaar op.

  • In het vroege voorjaar beginnen bol-op-pot, heide en violen met het brengen van kleur in de tuin.
  • Vanaf het late voorjaar zijn de zomerbloeiers verkrijgbaar; petunia’s, geraniums en vele andere soorten. Ook kuipplanten zijn nu verkrijgbaar.
  • In de zomermaanden komen de dahlia’s, op de voet gevolgd door bolchrysanten, violen en heide die de hele herfst kleur blijven geven.
  • In het najaar en de winter zijn gaultheria, skimmia en kerstrozen graag gezien.

assortiment

Wij bieden je losse planten om zelf in je tuin of potten te planten, maar ook hangpotten, schalen en kant en klare terraspotten.

Zelf een pot met beplanting samenstellen voor jezelf of als cadeau? Wij helpen je graag en kunnen de pot kant en klaar inplanten.

Ook jouw eigen potten, manden en schalen planten we altijd graag voor je in. Neem ze mee en wij helpen je met het uitzoeken van kleurige en geschikte beplanting. Wij planten ze in met potgrond, voedingstabletten en dekken ze desgewenst af met houtsnippers of split. Meestal klaar terwijl je wacht, of je haalt de potten na een dag(deel) weer op.

seizoensbloeiers planten

Meestal worden seizoensbloeiers in een pot geplant. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagemogelijkheden heeft en dek deze gaten af met hydrokorrels en evt. potscherven zodat ze niet verstopt raken. Vul de pot met potgrond en planten maar! Laat wat ruimte tussen de potgrond en bovenkant van de pot dan kun je makkelijker water geven. Voeg voedingstabletten toe en geef regelmatig water.

Zorg voor drainage in potten
Gebruik goede, verse potgrond en voedingstabletten
Regelmatig water geven, ook bij regenachtig of koud weer droogt een pot uit

verzorging

Regelmatig watergeven, voldoende bemesting en het verwijderen van dode bloemen zorgt dat je seizoensbloeiers zo lang en veel mogelijk bloemen maken. Zeker violen, veel soorten zomerbloeiers en dahlia’s geven meer bloemen als je de uitgebloeide knoppen weg haalt. Doe dit altijd inclusief het steeltje met vruchtbeginsel, dan gaat er geen energie verloren aan het vormen van zaad. Kuipplanten en dahlia’s kun je ’s winters overhouden, haal ze daarvoor op tijd naar binnen. Geef weinig water en laat ze in het voorjaar weer langzaam wennen aan de buitentemperaturen.

Regelmatig water geven
Voldoende voeding
Uitgebloeide bloemknoppen verwijderen, inclusief steeltje en vruchtbeginsel

voeding

Seizoensbloeiers die beperkt groeien (herfst & winter) hebben meestal voldoende aan de voedingsstoffen in de potgrond. Ook voor voorjaarsviolen is verse potgrond vaak voedselrijk genoeg. Zomerbloeiers en winterviolen na de strengste vorst staan langer in de pot en verbruiken meer voedingsstoffen. Voedingstabletten of vloeibare plantenvoeding zijn hiervoor de beste keuze. De plant krijgt dan doorlopend een lage dosering voedingsstoffen. Genoeg voor een rijke groei en bloei, maar niet zoveel dat alle energie alleen aan bladeren besteed gaat worden. Voedingstabletten hoef je maar een keer per seizoen toe te voegen.

Verse potgrond bevat voldoende voeding voor herfst en winter
Zomerbloeiers, en winterviolen na de vorst, bemesten met lage dosering stikstof
Voedingstabletten geven een heel seizoen de juiste hoeveelheid voeding af