Kunnen we helpen?
Ontvang een prijsopgave voor de producten die je zoekt.
Sierheesters zijn een veelzijdige plantengroep en mogen in geen enkele tuin ontbreken. Van klein tot groot, wintergroen, bloeiend in alle jaargetijden, met opvallende vruchten of prachtige herfstkleuren. Voor iedere plek is er een geschikte sierheester.
De meeste sierheesters zijn het hele jaar verkrijgbaar in pot en kunnen direct geplant worden. Van oktober t/m april zijn bepaalde soorten ook met kluit verkrijgbaar en is het assortiment extra breed. Met name conifeerachtigen en wintergroene soorten zijn dan in grotere maten voordelig beschikbaar.
Op zoek naar een bepaalde soort of maat? Wij geven je graag beschikbaarheid en prijzen door.
Bij ons vindt je een groot aanbod sierheesters in verschillende soorten en maten. Van kleine conifeertjes voor potten tot metershoge struiken waarmee je direct je tuin vol groen en bloemen zet.
Wij helpen je graag met het uitkiezen van de mooiste sierheesters voor jouw tuin en terras uit het grote aanbod.
Spit een gat, iets groter en dieper dan de pot/kluit, en maak de grond onderin goed los is. De bovenkant van de (pot-)kluit geeft de juiste diepte aan. Vul het gat op met aarde gemengd met potgrond. Geef regelmatig water het eerste jaar, zeker in droge, warme periodes.
Goede diepte aanhouden
Standplaatsverbetering (grond losmaken, potgrond toevoegen)
Water geven (maak een dijkje rond grotere struiken)
Snoei regelmatig al het dode hout weg, net als kruisende takken. De snoeitijd voor de meeste soorten is direct na de bloei. Bij veel sierheesters is verjongingssnoei goed toe te passen om een jonge, rijkbloeiende struik te houden. Knip/zaag hiervoor jaarlijks een aantal van de oudste takken weg, ongeveer een kwart van de struik. Specifieke snoei- en verzorgingstips per soort vindt je bij de berichten hieronder.
Snoei met regelmaat en in het juiste jaargetijde
Soorten die op eenjarig hout bloeien en met felgekleurde takken jaarlijks afknippen
Eventueel verplanten bij voorkeur in het najaar
Sierheesters, zeker wanneer ze regelmatig gesnoeid worden, kunnen een jaarlijkse bemesting goed gebruiken. Organische meststof, zoals koemestkorrel, komt gedoseerd beschikbaar en is makkelijk in gebruik. Kalkminnende soorten, zoals buxus, jaarlijks kalk geven. Een mulchlaag van compost, boomschors, gras of blad geeft voedingsstoffen en helpt vocht vasthouden. Voor groenblijvende soorten helpt een hagenmest of magnesium-meststof om een diepgroene kleur te krijgen en houden.
Bij aanplant potgrond gebruiken en organische meststof
Jaarlijks bemesten met koemestkorrel en afhankelijk van de soort heester ook kalk
Mulchen om vocht vast te houden en voedingsstoffen toe te voegen