Waar snijd je planten tijdens het snoeien?

Make Your Cuts Maak verstandige bezuinigingen om nieuwe groei aan te moedigen. Knip vlak voor een bladknoop.

Waar snijd je planten tijdens het snoeien?

Make Your Cuts Maak verstandige bezuinigingen om nieuwe groei aan te moedigen. Knip vlak voor een bladknoop. Of snijd bij het terugsnijden van grotere stelen zo dicht mogelijk bij de hoofdsteel. Verwijder echter niet meer dan 25 procent van de plant.

Deze basisonderhoudssnoei moet ervoor zorgen dat u elke stengel terugsnijdt tot een knop die tussen de zes en 10 inch boven het maaiveld ligt. Snijd zwakke groei ernstiger terug dan sterkere stengels, en om de vervanging van oud hout door nieuw aan te moedigen, snijdt u een van de twee hoofdstelen van het oudste hout tot aan de basis. Voor alle struiken die individuele stengels hebben gesnoeid, is de snede hetzelfde. Maak een schone snede net boven een knop, onder een hoek die er van af loopt.

Laat een stengel niet te lang achter boven de knop (uiterst rechts) - omdat dit zal rotten en de ziekte in de rest van de gezonde stengel laat komen. Een platte snede maken (betekent dat er geen vocht van de snede afloopt, waardoor er weer rot ontstaat. Te laag snijden (berooft de knop van een deel van de voedselbron. Een addertje onder het gras van een stompe snoeischaar (biedt een thuis voor ziekten en plagen.

Snijden naar de knop (leidt regenwater erin. De beste snede is een scherpe hoek met een schone rand net boven de knop (. Als je bruin weefsel in het midden van een stok ziet wanneer je het snijdt, snoei dan iets verder terug totdat het weefsel helder en gezond is. Geniet van het moment en bedenk hoeveel goed je met de plant doet en hoeveel beter de tuin ervoor zal zijn.

Flexibele stengels kunnen indien nodig worden vastgebonden om de hoogte te behouden totdat de plant zelf sterke oudere scheuten ontwikkelt. Verwijder dode, beschadigde, kruisende en overvolle takken terug naar de basis van de plant met takkenschaar of handsnoeischaar. Je zult tijdens het bloeiseizoen niet deadhead (verwijderde bloemen verwijderen), en het enige snoeien dat je hoeft te doen om deze planten te onderhouden is licht tot matig - om zieke takken of stengels te verwijderen en de struik in het gebied te houden dat je hem hebt toegewezen. Snoeien op het verkeerde moment zal een plant niet doden, hoewel dit voortdurend kan verzwakken of beschadigen.

Er zijn planten die veel meer ruimte nodig hebben dan de tuinman tijdens het planten heeft toegestaan en geen enkele hoeveelheid snoeien zal ze in een kleinere ruimtetoewijzing persen - en in feite de plant echt kunnen beschadigen. Ernstig snoeien (of ver terug snijden) resulteert meestal in krachtige groei, maar licht snoeien zorgt voor een langzamere groei. Als de eindknop wordt verwijderd door snoeien, knijpen of afbreken, wordt de toevoer van die chemische stof vertraagd en groeien de andere knoppen (die zogenaamde laterale scheuten zullen vormen) snel en vertakken zich, wat resulteert in een bossiere blik naar de plant in plaats van een lange spiraalvormige groei. Er is een heel goede reden waarom je diep zou moeten gaan snoeien als het lijkt alsof je plant afsterft.

Zoals bij de meeste planten, zorgt het focussen van uw snoei op de vroege jonge jaren van de plant voor een goed uitgebalanceerd raamwerk. Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia. Door met uw kwekerij te praten, online plantinformatie te raadplegen of een goed basisboek voor tuinieren over snoeien te vinden, kunt u specifieke informatie vinden voor elke plant die u koopt. Volgens Marino kan het een plant in een bepaalde vorm stylen (vooral bij bonsaibomen), hem in een bepaalde pot houden en dood of stervend gebladerte verwijderen.

U kunt de vorm van uw rozenstruik virtueel vormgeven door te kiezen waar en in welke richting u uw snoeisnoei maakt. Je kunt ze misschien trainen in je plan en basisraamwerk, maar als het niet mogelijk is, knip ze dan gewoon uit aan de basis om te voorkomen dat de takken overbelast raken en niet de balans hebben die je wilt.