Waarom aardappelplanten snoeien?

Het snoeien van aardappelwijnstokken kan de aardappelen eerder laten rijpen, voordat ze hun volledige grootte bereiken. door aardappelwijnstokken te snoeien en ze vervolgens minstens twee weken in de grond te laten, na het snoeien, zullen ze een dikke, beschermende huid ontwikkelen.

Waarom aardappelplanten snoeien?

Het snoeien van aardappelwijnstokken kan de aardappelen eerder laten rijpen, voordat ze hun volledige grootte bereiken. door aardappelwijnstokken te snoeien en ze vervolgens minstens twee weken in de grond te laten, na het snoeien, zullen ze een dikke, beschermende huid ontwikkelen. snoei de stengel aan de basis, waar hij de grond ontmoet, nadat de plant heeft gebloeid of als de aardappelen eenmaal de gewenste grootte hebben. Knip het af met een snoeischaar om de steel te verwijderen.

Gooi de greens van de plant weg of voeg ze toe aan je composthoop. Om de bloemen te snoeien, kunt u een schaar of tuinschaar gebruiken om direct aan de basis van de stengel met de bloem te snijden. Dit vertelt de plant om te stoppen met het sturen van zijn energie naar de zaadproductie en om knollen te blijven produceren. Snoeien is zo'n effectieve manier om de plant te richten waar je wilt dat zijn energie naartoe gaat.

Je kunt een snoeischaar gebruiken om de bovenkant van de aardappelstengels af te snijden en er een centimeter van de grond te houden. Als je de aardappelsteel op de grond snijdt, bestaat de kans dat de knol wordt blootgesteld aan de lucht. Dat zorgt ervoor dat de aardappelen groen worden en oneetbaar worden. Je moet je aardappelplanten niet terugsnoeien, ook al beginnen ze lang (of langbenig) te worden.

Het snoeien van aardappelplanten is meestal niet nodig (een mogelijke uitzondering is als u ziekten of plagen probeert te bestrijden). Het is niet nodig om gezonde aardappelplanten te snoeien. Ze hebben veel bladeren nodig om de suikers te produceren die later als zetmeel in de knollen worden opgeslagen. De uitzondering op deze regel is echter vroege bladziekte, die kan worden beteugeld door de zieke bladeren te verwijderen.

Onderwater geven is gemakkelijker te herkennen omdat aardappelplanten vaak gekrulde bladeren hebben als vroege indicatie van uitdroging. Je hoeft niet te trimmen zodra je bloemen ziet; als je de plant in totaal 80 tot 115 dagen laat groeien, krijg je grotere aardappelen. De beste tijd om aardappelen te planten is wanneer de bodemtemperatuur rond de 45 tot 50 graden Fahrenheit ligt, omdat dit de kans verkleint dat de planten warmere bodemtemperaturen tegenkomen wanneer ze volwassen worden. Zoals elke tomaat- of aardappelteler u zal vertellen, is het gebruik van snijwormkragen op uw aardappelplanten een goede manier om snijwormschade te voorkomen.

Om het risico op andere ziekten en infecties zoals fusariumverwelking en verticilliumverwelking te verminderen, wordt aanbevolen om gecertificeerde pootaardappelrassen aan te schaffen die zijn gefokt om resistent te zijn tegen de meeste ziekten. Houd er rekening mee dat de rijpingstijden voor aardappelen kunnen variëren van 75 dagen (2,5 maanden) tot 160 dagen (langer dan 5 maanden). De mooie paarse bloemen die groeien uit aardappelplanten herinneren er goed aan dat aardappelen neven en nichten zijn van aubergines, paprika's en tomaten. Voeg enkele centimeters compost toe aan de bodem van de greppel en zet elke 12 inch een pootaardappel in de greppel, meet de afstand totdat je je pas hebt geraakt en dit alleen kunt doen met een visuele controle.

Zorg ervoor dat je de bloemen van de aardappelstengels verwijdert, want dit helpt de plant al zijn energie om te leiden bij het telen van grote en zetmeelrijke aardappelen. Als zodanig is het het beste om voor de winter te oogsten en de aardappelen op een koele, vorstvrije locatie te bewaren, zoals een kelder of tuinhuisje. Coloradokevers leggen binnen een periode van vijf weken tot ongeveer 500 eieren aan de onderkant van bladeren. Het gebruik van stro als mulch voor aardappelplanten helpt ook om de aardappelplanten te verbergen en moedigt de roofdieren van de aardappelkever aan om uw planten te beschermen.

Stap twee omvat het snoeien van de aardappelwijnstokken, waardoor de knollen de dikke schil krijgen die ze nodig hebben om winterhard te blijven en een opslagperiode van maximaal zes maanden te behouden. U hoeft geen aardappelfruit van een plant te verwijderen, tenzij u zich zorgen maakt over huisdieren of kinderen die ze eten. Zoals bij veel planten, is het het beste om aardappelen vroeg in de ochtend water te geven, zodat de planten voor de middaghitte zoveel mogelijk water kunnen opnemen.