Waarom helpt snoeien planten te groeien?

Snoeien kan bepaalde hormonen ertoe aanzetten om een bericht naar meristemen te sturen om nieuw plantmateriaal te laten groeien. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is om boven een bladknoop te snijden.

Waarom helpt snoeien planten te groeien?

Snoeien kan bepaalde hormonen ertoe aanzetten om een bericht naar meristemen te sturen om nieuw plantmateriaal te laten groeien. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is om boven een bladknoop te snijden. Terwijl de snede geneest, wordt het meristeem dat bladeren of bloemen zou hebben geproduceerd nu geactiveerd om nieuwe stengels te laten groeien. snoeien vermindert de hoeveelheid hout op een plant, waardoor er meer energie beschikbaar komt voor de ontwikkeling van grote, gezonde bloemen.

Snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant. snoeien van bomen bevordert eigenlijk nieuwe groei. Wanneer je worstelende of onaantrekkelijke takken verwijdert, kan je boom meer grondstoffen (zoals water en voedingsstoffen) besteden aan andere delen van de plant.

Deze delen duwen hergroei uit in een poging om de bovenkant van je boom in evenwicht te brengen met het bestaande wortelstelsel. Over het algemeen zie je nieuwe groei rond de bezuinigingen. Hoe meer je snoeit, hoe weelderig je boom zal groeien, zolang je niet te ver gaat. Deze tips voor het snoeien van bomen kunnen helpen.

Wat is snoeien? Snoeien is de praktijk van het selectief verwijderen van plantendelen (takken, knoppen, gebruikte bloemen, enz. Snoeien zal op zijn minst wonden veroorzaken die een grote invloed kunnen hebben op de groei en gezondheid van planten. Dit is natuurlijk vooral problematisch als de plant al enigszins marginaal is in het klimaat van uw tuin. Om een boom een lang, gezond leven te laten leiden in een stedelijke omgeving, hebben deze planten wat menselijke hulp nodig.

Onthoud dat snoeien verkeerd kan worden gedaan, en de plant zal het nog steeds overleven en je begint in een andere richting met de plant. Er zijn momenten waarop het absoluut noodzakelijk is om te snoeien om gezondere groei te stimuleren en struiken en planten te verjongen. Van alle stukjes en beetjes die nodig zijn om een goede snoeistrategie te ontwikkelen, is het belangrijkste om te begrijpen hoe een plant zal (of in ieder geval waarschijnlijk) zal reageren op snoeien. Snoei in de late winter of het vroege voorjaar door tot een derde van de krachtige scheuten die zich tijdens het voorgaande groeiseizoen ontwikkelden terug te snijden.

Trimmen kan worden gedaan aan zowel wijnstokken als bomen om nieuwe, vollere groei langs de planten aan te moedigen, en om vergeling of dode delen te verwijderen. Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia. Er zijn mensen die beweren dat snoeien indruist tegen het natuurlijke groeipatroon van de plant en het potentieel heeft om de plant daadwerkelijk te beschadigen, waardoor een snee ontstaat waardoor ziekte kan bloeien. We zorgen ervoor dat zowel jij als je planten maximaal profiteren van goed snoeien, zodat je nooit meer hoeft te vragen hoe je een boom moet snoeien.

De kracht van deze apicale dominantie draagt aanzienlijk bij aan de karakteristieke vorm van een plant (zie „Hormonen beïnvloeden de gewoonte hieronder). Wanneer u ermee snijdt, zorgt het vastgrijpen van de te snoeien steel zo ver mogelijk terug op de messen voor een sterkere snede en vormt het minder risico op beschadiging van het gereedschap. Wanneer u echter snoeit en een groeipunt verwijdert, verwijdert u de bron van de knopbreukonderdrukkende auxine, waardoor de onderste knop (en) kunnen breken en groeien (zie „Hoe apicale dominantie werkt, hieronder).