Wanneer moet je planten terugsnoeien voor de winter?

Als de eerste lichte nachtvorst midden tot laat in de herfst planten begint te raken, begint het gebladerte van vaste planten terug te sterven. Zodra dit gebeurt, is het het ideale moment om te beginnen met het terugsnijden van planten.

Wanneer moet je planten terugsnoeien voor de winter?

Als de eerste lichte nachtvorst midden tot laat in de herfst planten begint te raken, begint het gebladerte van vaste planten terug te sterven. Zodra dit gebeurt, is het het ideale moment om te beginnen met het terugsnijden van planten. Knip meerjarige grassen en planten in de herfst af met een schone snoeischaar of tuinschaar na een paar harde bevriezingen, waardoor de plant inactief wordt. Het snijden van planten voordat ze inactief gaan, moedigt hen aan om nieuwe groei uit te brengen, die vervolgens wordt gedood door verkoudheden in de winter.

Snoei in warme klimaten planten terug wanneer je de tuin netjes wilt houden. Ongeacht waar je woont, snijd planten tot 3 centimeter boven de grond. Planten die in de zomer bloeien, zoals potentilla en crêpe mirte, produceren hun bloemen op nieuwe groei van het huidige seizoen. snoei ze in de winter terwijl ze slapend zijn, of in het vroege voorjaar net voordat ze hun nieuwe groei uitzetten.

Je kunt ze zelfs in de late winter helemaal tot op de grond snijden, en ze bloeien diezelfde zomer nog steeds. Het terugsnijden van gebladerte in de herfst kan bloeiende planten beschermen tegen ziekten en een schone start bieden voor hergroei wanneer de winter zijn grip losser maakt. Maar sommige planten zijn de moeite waard om in de winter te houden als ze ten goede komen aan dieren in het wild en visuele interesse bieden. Sommige planten hebben de groei nodig voor bescherming, terwijl de bladeren van andere planten en gebruikte bloemkoppen beschermen en helpen dieren in het wild te voeden tijdens de koude, sombere wintermaanden.

Je hebt misschien gehoord dat het snoeien van vaste planten in de zomer noodzakelijk is voor de gezondheid van de planten op lange termijn. Hoewel planten slapend zijn, is het ook een goed moment om renovatiesnoei uit te voeren, om planten nieuw leven in te blazen die groot en onproductief kunnen worden, zoals viburnum en mahonia. Het Southern Living Garden Book instrueert tuinders om planten zwaar (bijna tot op de grond) te snoeien in de late winter tot het vroege voorjaar om een sterke nieuwe groei voor een goede bloei te bevorderen. Probeer planten alles achter te laten van 15 cm tot 45 cm hoog, afhankelijk van de oorspronkelijke grootte van de plant en uw voorkeur.

Als uw tuin vatbaar is voor ziekten en insectenplagen, moet u in de herfst zeker dood plantenresten verwijderen. Zolang de bloeicyclus is voltooid en de bloemen zijn vervaagd, kan de hele plant zelfs worden teruggesnoeid. Het snoeien van vaste planten in de herfst is niet alleen een geweldige manier om bloembedden er netjes en opgeruimd uit te laten zien gedurende de winter, maar het helpt ook enorm om planten het volgende jaar levendig en bloeiend te houden. Om te bepalen wanneer en hoe u herfstsnoei moet uitvoeren, moet u rekening houden met uw tuinstijl, evenals het type en de gezondheid van elke plant.

Houd je schaar scherp voor het verminderen van de overvloed aan dagleliebladeren die als vuurwerk uit knollen barsten. De juiste tijd om deze struiken te snoeien hangt af van de groeiwijze van een plant, wanneer ze bloeien en of deze in goede staat is. De bloeiende planten van deze levendige herfstster kunnen worden teruggesnoeid nadat ze zijn gebloeid of zijn getroffen door een harde vorst.