Wat betekent het om een plant te snoeien?

Snoeien wordt volgens het woordenboek gedefinieerd als „trimmen (een boom, struik of struik) door dode of overwoekerde takken of stengels weg te snijden, vooral om de vruchtbaarheid en groei te vergroten. Wat is snoeien? Snoeien is de praktijk van het selectief verwijderen van plantendelen (takken, knoppen, gebruikte bloemen, enz.

Wat betekent het om een plant te snoeien?

Snoeien wordt volgens het woordenboek gedefinieerd als „trimmen (een boom, struik of struik) door dode of overwoekerde takken of stengels weg te snijden, vooral om de vruchtbaarheid en groei te vergroten. Wat is snoeien? Snoeien is de praktijk van het selectief verwijderen van plantendelen (takken, knoppen, gebruikte bloemen, enz. Forceer geen stijve stengels, maar schuin uw snoeisneden waar mogelijk in horizontale of schuine sneden om groei in die richting te stimuleren. Snijd tussen het midden van de herfst en de lente, na het eerste jaar, stengels terug die het voorgaande jaar bloeiden tot ongeveer zes centimeter.

Snoeien is het proces waarbij dode of overwoekerde takken of stengels worden weggesneden om een gezonde plantengroei te bevorderen. De meeste planten, waaronder bomen, struiken en tuinplanten zoals rozen, profiteren van verschillende snoei- en onderhoudsmethoden. Snoeien op het verkeerde moment van het jaar doodt niet noodzakelijk uw planten, maar regelmatig onjuist snoeien kan beschadigde of verzwakte planten veroorzaken. Boomkwekers, boomgaarden en tuinders gebruiken verschillende tuingereedschap en boomsnijgereedschappen die voor dit doel zijn ontworpen, zoals handsnoeischaren, takkenscharen of kettingzagen.

Het is belangrijk om te leren welke planten moeten worden gesnoeid en hoe ze moeten worden gesnoeid, maar het gebruik van de juiste hulpmiddelen is ook belangrijk. Omdat snoeien het beste kan worden gedaan als een jonge plant groeit, is het belangrijk om te leren welk type en hoe je je plant moet snoeien. Om u te helpen het giswerk uit het snoeien te halen, bespreken we de gewone boom- en plantensoorten in het zuiden van de Verenigde Staten en leggen we uit wanneer en hoe ze moeten worden gesnoeid. Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia. Als een plant niet regelmatig is gesnoeid en is achtergelaten om te groeien in welk patroon dan ook dat van nature komt, kan die plant een zogenaamde ernstige bezuiniging nodig hebben, wat het volgende voorjaar zal resulteren in veel nieuwe scheuten en snelle groei.

Precies weten wanneer en hoe je de planten in je tuin moet snoeien, kan een uitdaging zijn, vooral als je niet over de juiste apparatuur beschikt. Planten die bloeien op het hout van vorig seizoen, zoals sierfruitbomen, rododendrons en seringen, moeten onmiddellijk na de bloei worden gesnoeid om de bloei van het volgende jaar te maximaliseren. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te weten hoe u uw kamerplanten op de juiste manier kunt snoeien, zodat u geen onnodige stress creëert voor uw vensterbankmetgezellen. Deze moeten kort na de bloei worden gesnoeid, anders loopt u het risico de nieuwe knoppen af te snoeien wanneer u probeert de oude groei weg te gooien.

Houtachtige planten die vroeg in het seizoen bloeien, op sporen die zich vormen op hout dat het jaar ervoor is gerijpt, zoals appels, moeten direct na de bloei worden gesnoeid, omdat later snoeien het volgende seizoen bloemen zal opofferen. Snoeien stimuleert voor het grootste deel altijd de groei, maar hoe hard je een plant snoeit, hangt af van wat je precies wilt gebeuren. Maar bij het betreden van moeilijke ruimtes en het omgaan met zeer dikke stelen, bieden snoeischaren met lange steel de extra snijhefboomwerking en sterkte die nodig zijn.