Wat gebeurt er als je een plant niet snoeit?

Als een plant niet regelmatig is gesnoeid en is achtergelaten om te groeien in welk patroon dan ook dat van nature komt, kan die plant een zogenaamde ernstige bezuiniging nodig hebben, wat het volgende voorjaar zal resulteren in veel nieuwe scheuten en snelle groei. De wereld komt tot een gewelddadig einde, in duisternis en donder.

Wat gebeurt er als je een plant niet snoeit?

Als een plant niet regelmatig is gesnoeid en is achtergelaten om te groeien in welk patroon dan ook dat van nature komt, kan die plant een zogenaamde ernstige bezuiniging nodig hebben, wat het volgende voorjaar zal resulteren in veel nieuwe scheuten en snelle groei. De wereld komt tot een gewelddadig einde, in duisternis en donder. Nee dat zal het niet, de niet-gesnoeide planten kunnen een beetje wild worden, Uiteindelijk wil je misschien dode stukjes afsnijden, en groei die je in de weg staat - maar eerlijk gezegd zal er geen kwaad worden aangericht. Witbloemige paniculata (zoals variëteiten 'PeeGee' en 'Limelight') en arborescens (inclusief 'Annabelle') bloeien op nieuw hout, zodat ze op elk moment anders kunnen worden gesnoeid dan vlak voordat ze bloeien.

Zodra een roos verder gaat dan het 3 jaar (of eerder als het een huiseter is) dan kan ik hard terugsnoeien, specifiek voor wat het beste is voor de roos. Snoeien om dode of zieke groei op elk moment te verwijderen, hoewel het het beste is om grote snoei van de late zomer tot de vroege winter te vermijden, omdat de struiken inactief beginnen te worden. Het snoeien van rozen wordt meestal gedaan in het slapende seizoen om winterschade te voorkomen, maar u kunt ook snoeien tijdens het bloeiseizoen of de nazomer, vooral als u in een klimaat leeft met zeer milde winters. Snoei een plant of struik om gekruiste, beschadigde of zieke takken te verwijderen die de plant belasten.

De late winter tot het vroege voorjaar of midden- tot nazomer zijn enkele van de beste tijden om heggen drastischer te snoeien. Als je ze later in het groeiseizoen of in de winter snoeit, verwijder je bloemknoppen en verminder je de hoeveelheid voorjaarsbloei. Wat en hoe de roos moet worden gesnoeid (in tegenstelling tot hoe je wilt dat hij eruit ziet) hangt af van de rozenklasse. Maar Ronda heeft ook gelijk als je zegt dat je wat dieper kunt snoeien om ze indien nodig na de eerste bloei beter vorm te geven.

Mijn vriendin renoveerde een huis van zijn moeder (toen ze naar Utah verhuisde) en ze had haar HT's in ongeveer 10 jaar niet gesnoeid. In de meeste gevallen doodt, ruïneert of verminkt u een struik niet als u hem buiten het gewenste snoeivenster snoeit. Okatsune is mijn favoriete snoeimerk omdat hun snoeischaren langer scherp blijven en de schoonste sneden maken die ik ooit heb gezien. De meeste bomen en struiken met naaldachtig of schaalachtig gebladerte (sparren, jeneverbes, cipres, arborvitae, spar, taxus, douglasspar en valse cipres) kunnen het beste vroeg in het groeiseizoen worden gesnoeid.

pruning plants