Welke planten moet je snoeien?

Snoeien wanneer nieuwe scheuten de volle groei bereiken en houtachtig worden. Dit is de voorkeurstijd om de meeste loofbomen (schaduwbomen) zoals berk, linden, krabappel, esdoorns, eiken, bloeiende kers, pruim, sparren, honingsprinkhaan en wilgen te verdunnen.

Welke planten moet je snoeien?

Snoeien wanneer nieuwe scheuten de volle groei bereiken en houtachtig worden. Dit is de voorkeurstijd om de meeste loofbomen (schaduwbomen) zoals berk, linden, krabappel, esdoorns, eiken, bloeiende kers, pruim, sparren, honingsprinkhaan en wilgen te verdunnen. snoei heggen indien nodig om strakke lijnen te behouden en te behouden. Er zijn verschillende redenen waarom je de kweektips zou willen verwijderen.

Knijpen stimuleert uw groenteplanten om bossiger en compacter te worden, waardoor uiteindelijk meer groenten voor u worden geproduceerd in minder ruimte. Groenten zoals sperziebonen, chilipepers, tomaten hebben allemaal baat bij knijpen. Bloemgewassen zoals broccoli en bloemkool worden ook compacter als ze regelmatig worden geknepen. Tomaten, basilicum en bloemen zijn de planten die je het vaakst moet snoeien.

Maar anderen kunnen ook baat hebben bij af en toe snoeien. Dunner wordende pompoenbladeren kunnen bijvoorbeeld schimmelziekten zoals echte meeldauw helpen voorkomen. En het afknijpen van bloemen kan een peperplant helpen zijn energie te concentreren op bestaand fruit. Bloeiers in het vroege voorjaar, zoals lila, forsythia en rododendron, produceren bloemen op hout dat het voorgaande jaar is gevormd.

De beste tijd om ze te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien. Als je ze later in het groeiseizoen of in de winter snoeit, verwijder je bloemknoppen en verminder je de hoeveelheid voorjaarsbloei. Het is weer winter en het is tijd om na te denken over snoeien. Het beste advies? Per de Grumpy Gardener snoei zomer- en herfstbloeiende bomen en struiken in de late winter, voordat ze beginnen met de groei van het huidige seizoen.

Bij twijfel kun je nooit fout gaan door een bloeiende plant te snoeien direct nadat de laatste bloei is vervaagd. Voor zowel eenjarigen als vaste planten kunt u eenvoudig de vervaagde bloem verwijderen of de hele bloemsteel terugsnijden. De bloemstelen kunnen tot op de grond worden gekapt, of zo laag als nodig is om ze aan het zicht te verbergen. Door dit idee te vertakken, kunt u bepalen waar en hoe uw plant groeit, zodat u de groei van uw boom kunt aanpassen aan uw binnenruimte.

In dit bericht leer je alles wat je moet weten over wanneer en hoe je planten moet snoeien, inclusief gebruiksmethoden, hulpmiddelen en eenvoudige tips voor het trimmen van alle soorten vaste planten, groenten, kruiden, bomen en struiken. Door het nieuwe gebladerte te snoeien en de bloemen af te knijpen, kan de plant zich concentreren op het rijpen van de vrucht die al op de wijnstok staat, waardoor je een betere oogst in het late seizoen krijgt. Als deze planten echter op de juiste manier waren gesnoeid, zou een succesvolle oogst het resultaat zijn geweest van zo snel en gemakkelijk werk. Volgens The Southern Living Garden Book moet je, wanneer je vlinderstruik snoeit, een deel van het oudste hout van de plant verwijderen tot binnen enkele centimeters grond.

Er zijn enkele planten die in de herfst kunnen worden gesnoeid omdat ze volgend seizoen bloemknoppen zullen vormen bij nieuwe groei, niet de oude groei van vorig jaar. Naarmate het bloeiseizoen eindigt en de bloemen beginnen te vervagen, moet u gardenia-planten snoeien om hangende, langbenige takken en pas-hun-prime bloemen te verwijderen. Als de stengels aan de wortel zijn verrot, trek ze dan eruit en zorg ervoor dat de grond uitdroogt voordat de plant weer water geeft. Met gemengde resultaten in studies en het ontbreken van consensus onder experts, moeten tuinders zelf beslissen of ze tomatenplanten willen snoeien.

Het snoeien van planten kan een intimiderend onderwerp zijn voor nieuwe tuinders, en het lijkt een van die dingen te zijn die mensen echt benadrukken. Je kunt ze ook gebruiken bij het terugsnoeien van meerjarige grassen of andere vruchtbare planten met een smalle steel aan het einde van het groeiseizoen. Anderen snijden de toppen van de hoofdstelen vier weken voor de verwachte vorstdatum, zodat de plant meer middelen kan besteden aan het rijpen van fruit. Kamerplanten moeten meestal worden gesnoeid aan het begin van het groeiseizoen, dat voor veel vari√ęteiten laat in de winter of het vroege voorjaar is.

Maar hoe je het ook noemt, regelmatig afknijpen van een deel van de plant stimuleert nieuwe groei en vertraagt het vastschroeven (i. Volgens The Southern Living Garden Book, Om planten netjes en compact te houden, schuif je elk jaar net na de bloei met een derde tot de helft terug. .