Welke planten mogen in de winter niet worden gesnoeid?

Planten die je nooit mag snoeien in de winterZomerbloeiende struiken. Terwijl zomerbloeiende struiken aan het einde van de winter of het vroege voorjaar kunnen worden gesnoeid, nemen we ze hier op omdat het ophalen van de schaar midden in het koude seizoen een groot nee-nee is.

Welke planten mogen in de winter niet worden gesnoeid?

Planten die je nooit mag snoeien in de winterZomerbloeiende struiken. Terwijl zomerbloeiende struiken aan het einde van de winter of het vroege voorjaar kunnen worden gesnoeid, nemen we ze hier op omdat het ophalen van de schaar midden in het koude seizoen een groot nee-nee is. Samen met berken, iepen en andere zogenaamde bloedbomen kan het snoeien van esdoorns in de winter tot veel sap leiden. Wacht tot de zomer om een mogelijke puinhoop te voorkomen.

Omdat hij bloeit op nieuwe groei van de lente tot de herfst, kan Abelia in de winter gesnoeid worden. Het Southern Living Garden Book instrueert, Om de natuurlijk sierlijke vorm van Abelia te behouden, gebruik handsnoeischaren om elke winter of het vroege voorjaar een paar van de hoofdstelen op de grond te snijden. Dit levert meer krachtige, gebogen stengels op die de aangename vorm van de plant creëren. Sommige bomen bloeien in het voorjaar, zoals kornoelje, magnolia, roodknop, kers en peer.

Net als bij voorjaarsbloeiende struiken mogen deze bomen in de winter niet worden gesnoeid, omdat je de knoppen verwijdert die anders je achtertuin in het voorjaar zouden verlichten. Snoei deze bomen in plaats daarvan onmiddellijk nadat ze bloeien. Hoewel het buiten koud en besneeuwd kan zijn, is de winter eigenlijk de beste tijd van het jaar om je bladverliezende planten te snoeien. Wacht op een relatief milde, zonnige dag, haal je snoeischaar tevoorschijn en kijk kritisch naar je bomen en struiken.

Over het algemeen is het principe, snoeien wanneer de plant slaapt (slapend) en geen knoppen heeft. Bloedende bomen - Esdoorns, berken, kornoeljes, walnoten en iepen produceren grote hoeveelheden sap wanneer ze in de late winter worden gesnoeid. Snoeien doet de bomen geen pijn, maar het wordt minder rommelig als je wacht tot de zomer. Als u grote bomen moet snoeien of een kettingzaag moet gebruiken, kunt u professionele hulp inroepen bij een gecertificeerde boomkweker.

Het volgen van deze specifieke regels voor wat wel en niet moet snoeien, kan er echter voor zorgen dat uw accommodatie er het hele jaar door geweldig blijft uitzien. Wisteria moet twee keer per jaar worden gesnoeid, in december en opnieuw in de zomer, om het onder controle te houden en de bloei te bevorderen. Het doel is om de natuurlijke kenmerken van de plant te benadrukken, en ironisch genoeg, als je het goed doet, lijkt het erop dat je helemaal niets hebt gedaan. De kans om de klus goed te klaren wordt verbeterd als je goed, scherp gereedschap gebruikt, een schone snede maakt en rekening houdt met de groeigewoonte van de plant.

De meeste soorten vlinderstruik, of Buddleja, moeten worden gesnoeid volgens de vereisten van Buddleja davidii, of vlinderstruik met oranje ogen. Een goede vuistregel is dat als de plant bloeit bij nieuwe groei, deze in de winter kan worden gesnoeid, voordat de groei van het nieuwe seizoen begint en na de laatste bloei van het jaar. Renovatiesnoei zal planten doen herleven die groot en onproductief kunnen worden, zoals cotinus, berberis, bloeiende aalbessen en magnolia's. Lentebloeiende bomen - Seringen, sierfruitbomen en oosterse roodknoppen, bijvoorbeeld, moeten worden gesnoeid direct nadat de boom is uitgebloeid.

Volgens de supervisor van de plantengezondheidszorg in de Chicago Botanic Garden kan 90 procent van het bladverliezend snoeien in de winter worden gedaan. Je doel is om de luchtcirculatie door de takken te vergroten en de structuur van de plant te accentueren. Gezonde lentebloeiende struiken moeten onmiddellijk na het vervagen van de bloemen worden teruggesnoeid, zodat ze knoppen kunnen zetten voor het volgende jaar.