Welke planten mogen niet worden gesnoeid?

Alles in deze diavoorstelling1 van 9.Net als bij andere vroegbloeiende struiken, kan te vroeg snoeien je bloemen kosten. De beste tijd om deze populaire struiken te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien, Azalea.

Welke planten mogen niet worden gesnoeid?

Alles in deze diavoorstelling1 van 9.Net als bij andere vroegbloeiende struiken, kan te vroeg snoeien je bloemen kosten. De beste tijd om deze populaire struiken te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien, Azalea. Callery-perenbomen moeten in de late winter worden gesnoeid, nadat het ergste van de kou voorbij is en voordat hun knoppen groter beginnen te worden. Snoeien eerder in de herfst- of wintermaanden kan overmatige groei en extra zuigkracht veroorzaken.

Vooral deze boom is vatbaarder voor verlies van ledematen, waardoor uw boom uit balans of asymmetrisch kan raken. Om deze reden is snoeien erg belangrijk om de vorm van uw boom te beheersen, vooral in de eerste paar jaar. Snoei je krabappelbomen in de late winter of het vroege voorjaar nadat de ergste winterkou voorbij is voor het beste resultaat. Suckers, of de kleine scheuten die uit de basis van de plant groeien, kunnen op elk moment worden gesnoeid.

Krabappelbomen hoeven niet uitgebreid te worden gesnoeid, maar wat snoeien kan helpen de vorm onder controle te houden, dode takken te verwijderen, de groei te bevorderen en zelfs ziekten in de boom te helpen voorkomen of te behandelen. De eerste plant op deze lijst is de prachtige azaleastruik. Deze struik is gemakkelijk te herkennen in het voorjaar omdat hij zich opent in grote, adembenemende bloemen. Azalea's mogen niet in het vroege voorjaar worden gesnoeid, omdat dit hun tijd is om te bloeien.

Deze plant kan het beste worden gesnoeid in het late voorjaar of de vroege zomer, afhankelijk van wanneer hij klaar is met bloeien. Let voor een maximale gezondheid goed op wanneer de bloemen beginnen te verdorren en vervagen. Dit is het perfecte moment om te snoeien zonder bloemknoppen te verwijderen die in de nazomer, herfst of winter verschijnen. Lila struiken staan bekend om hun geurige paarse, roze of witte bloemen.

Net als bij azalea's, moet u seringen snoeien in het late voorjaar of de vroege zomer nadat ze klaar zijn met bloeien. Seringen zijn zeer aanpasbare planten, dus de struik blijft gezond, zelfs als je in het voorjaar een paar bloemen wilt verwijderen om op je keukentafel of cadeau aan een vriend te geven. U kunt zelfs een deel van de plant verwijderen en desgewenst in een ander deel van uw tuin verplanten. Zodra de lila struik klaar is met bloeien, kunt u het beste snoeien aan de basis van de houtachtige stengel van elke bos bloemen.

Hier is een tutorial over het snoeien van seringen. Er zijn een paar duidelijke verschillen in snoeipraktijken voor kamperfoelie, omdat het tijdsbestek van snoeien enigszins afhangt van de variëteit aan kamperfoelie. Sommige kamperfoeliesoorten bloeien in het vroege voorjaar, andere bloeien in de nazomer en sommige soorten bloeien zowel in de lente als in de zomer. Als je kamperfoelie in het vroege voorjaar bloeit, mag je ze in geen geval snoeien.

Wacht tot de bloemen klaar zijn met bloeien en snoei dan kamperfoelie in het late voorjaar of de vroege zomer. Vaak kun je deze planten het hele jaar door meerdere keren licht snoeien. Magnoliabomen staan erom bekend de wereld op te fleuren in de lente met hun overvloedige roze bloesems. Ze zijn echter wat lastiger dan sommige andere planten als het gaat om snoeien.

Er zijn twee soorten magnolia's, groenblijvend en bladverliezend. Beide soorten moeten minimaal worden gesnoeid en wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken, moet je ze helemaal niet snoeien. Het snoeien van een volwassen magnoliaboom kan een ernstig risico vormen voor de gezondheid van de boom. Helaas is het heel gemakkelijk om deze bomen te veel te snoeien als je niet oppast.

Vergeet niet dat het beter is om minder te snoeien dan nodig is met magnolia's dan te veel te snoeien. De beste tijd om magnolia's te snoeien is in de zomer en herfst. Snoei de meeste hortensia's in het vroege voorjaar niet. Dat gezegd hebbende, moeten sommige zomerbloeiende variëteiten in maart worden gesnoeid.

Voordat u het snoeien van uw hortensiaplant overslaat, moet u eerst wat onderzoek doen naar de variëteit waarmee u te maken hebt. Vergeet niet dat sommige hortensia's de voorkeur geven aan snoeien in de vroege zomermaanden, maar geen enkele variëteit hoeft te worden gesnoeid in de herfst of winter, want dan verschijnen er nieuwe knoppen om zich voor te bereiden op het komende jaar. Hier is een gedetailleerde gids voor hortensiaplanten om u te helpen omgaan met deze schoonheden. Forsythia-planten staan bekend om hun vrolijke gele bloemen die elke buurt opfleuren.

Als u de bloei van uw forsythia wilt maximaliseren, is het belangrijk om te weten wanneer u deze plant moet snoeien en wanneer u deze plant niet moet snoeien. Het is het beste om forsythia te snoeien nadat de bloemen klaar zijn met bloeien. Wacht echter niet te lang met het snoeien van deze plant, want snoeien vanaf eind juli tot in de herfst kan ervoor zorgen dat er het volgende jaar minder bloemen bloeien. Oakleaf hortensia, die bladeren heeft die enigszins op een eik lijken, is een prachtige struik met mooie papierachtige bloemen van zomer tot herfst.

Het heeft ook een heldere herfstkleur en sommige bloemen blijven het hele jaar intact om de winter interessant te maken. Maar snijd hortensia's van eikenblad niet terug zoals je andere soorten hortensia's doet, zoals pluimhortensia's, die bloeien op nieuw hout. Hortensia's van eikenblad bloeien op oud hout en hoeven nooit te worden bijgesneden, behalve om dode takken af te snijden die volgend voorjaar niet uitbladeren. Net als je na een lange winter het meest kleur nodig hebt, barst deze struik in het vroege voorjaar in bloei.

Veel soorten forsythia kunnen groot en onhandelbaar worden, dus je kunt in de verleiding komen om ze in de herfst terug te hacken. Je verwijdert echter de knoppen die de felgele bloemen van volgend jaar vormen. Als je struik te groot is geworden, knip hem dan volgend voorjaar onmiddellijk nadat hij klaar is met bloeien. En plant de volgende keer een nieuwe dwergvariëteit die mooi en compact blijft.

Lila is een prachtige, ouderwetse struik met spikes van geurige paarse, roze of witte geurende bloemen in het late voorjaar. Maar als je in de herfst snoeit, hak je de bloemen af voor volgend jaar. Het moet zelden worden bijgesneden, behalve om dode takken af te snijden. Zoek ook naar nieuwe dwerg- en herbloeiende variëteiten als je een nieuwe lila wilt planten.

Rhododendrons hebben glanzende groenblijvende bladeren en prachtige trossen bloemen in roze, paars en wit in het voorjaar. Maar als je nu snoeit, snijd je de bloemen van volgend jaar af. Als uw struik netjes moet worden opgepoetst, trimt u onmiddellijk nadat de bloemen in het voorjaar zijn vervaagd. Azalea's bloeien ook op oud hout, waarbij de bloemen van volgend jaar maanden nadat de bloemen van het lopende jaar zijn teruggestorven.

Snoei pas direct na de bloei als je het moet vormen. Net als hortensia's van eikenblad hoeft dit type hortensia niet gesnoeid te worden (of iets dergelijks). Hoewel het prima is om dood hout te verwijderen, doe het pas in het late voorjaar als de plant is weggebladerd, zodat je kunt zien wat je doet. In sommige gebieden zijn insecten die zich richten op kornoeljebomen overvloedig in het voorjaar, dus snoeien kan insecten gemakkelijk toegang geven tot de plant, wat een verwoestende impact kan hebben op de gezondheid van de kornoelje.

Het is klein, maar het kan het uiterlijk van een plant beïnvloeden of later een toevluchtsoord creëren voor insecten en ziekten. Planten zoals aardappelen, watermeloenen, pompoenen en bloemkool hoeven niet te worden gesnoeid omdat ze vanaf de grond groeien in plaats van op wijnstokken, zoals in veel andere soorten gewassen. Er zijn momenten waarop het absoluut noodzakelijk is om te snoeien om gezondere groei te stimuleren en struiken en planten te verjongen. Als je plant in de herfst of vroege winter, snijd dan beschadigde of onrijpe groei terug aan het einde van de scheuten achter de eindknop.

Veel planten produceren ook meer fruit, bloemen en gebladerte wanneer ze worden uitgedund, dus dit kan een geweldige manier zijn om uw tuin een boost te geven. Er is een grote groep planten die in de winter en in het vroege voorjaar gesnoeid kan worden, maar er zijn veel bloeiende struiken en bomen die u in deze tijd niet wilt snoeien. Hoewel dode bloemen in de herfst kunnen worden verwijderd, kunt u ze in koude gebieden het beste laten staan om de plant tegen strenge kou te beschermen. Het te vroeg of te laat terugsnoeien van uw planten kan de gezondheid van uw boom beïnvloeden of hoeveel bloemen hij kan produceren.

De meeste planten die bij een kwekerij worden gekocht, zullen een paar jaar goed raamwerk hebben gesnoeid om vanaf het begin een goede structuur te krijgen. Elke scheut (of tak) op een houtachtige plant eindigt in wat bekend staat als de eindknop, waaronder andere knoppen (of toekomstige takken) zijn gepositioneerd in specifieke patronen die verschillen voor verschillende plantensoorten. Tuinders moeten hun groenteplanten snoeien om de beste opbrengst te krijgen en een gezonde tuin te behouden, maar de meeste amateurtuinders zien deze eenvoudige maar lonende taak over het hoofd. Vier of vijf jaar snoeien op jonge gevestigde planten kan ze in een geweldige vorm en basisraamwerk brengen waarvoor slechts af en toe licht snoeien nodig is om te behouden.

Dit komt door het feit dat de planten in dit geslacht bijzonder vatbaar zijn voor een schimmelziekte genaamd Silverleaf, die verloren takken kan veroorzaken. Het resultaat van goed snoeien zijn planten die bloemen produceren langs een groot deel van de stengellengte en niet alleen aan de punt. .