Hoe snoei je planten zonder ze te doden?

Om een plant te snoeien om bossige nieuwe groei te stimuleren, knipt u de dominante knoppen op geselecteerde stengels af en wankelt u de sneden om gevarieerde groei te stimuleren. Knip sommige takken een kwart terug, andere met een half, en weer andere helemaal terug naar hun basis.

Hoe snoei je planten zonder ze te doden?

Om een plant te snoeien om bossige nieuwe groei te stimuleren, knipt u de dominante knoppen op geselecteerde stengels af en wankelt u de sneden om gevarieerde groei te stimuleren. Knip sommige takken een kwart terug, andere met een half, en weer andere helemaal terug naar hun basis. Fiskars 9191 Power Lever 8-inch heggenschaar met zachte handgreep Zodra u deze gereedschappen heeft, is het belangrijk om ze goed te onderhouden, vooral uw snoeischaar. Bekijk het artikel over Snoeischaar onderhouden voor meer informatie.

Als u consequent haveloze snijwonden krijgt, overweeg dan om uw snoeischaar te slijpen zoals beschreven in How to Maintenance Snoeischaar haveloze snijwonden kunnen ziekten veroorzaken, omdat de plant mogelijk niet goed kan genezen. En je hoeft niets op de snede te doen zoals je zou doen bij een snee in je vinger. Planten zullen zichzelf genezen zolang je schone snoeischaren hebt gebruikt. Laat je niet te veel meeslepen en snoei planten te veel.

Als je eenmaal wat tevreden bent met het snoeien, maak je je snoeischaar schoon en ga je verder met de volgende plant. Knip alleen delen van uw planten af die ziek, beschadigd of dood zijn. De kenmerken waarnaar moet worden gezocht, zullen enigszins verschillen van plant tot plant, maar over het algemeen valt alles dat volledig is uitgedroogd, van groen naar geel of bruin is geworden of nauwelijks aan hangt, hoogstwaarschijnlijk in een van de categorieën. Als u de beplanting op de juiste manier ontwerpt, mag snoeien slechts deel uitmaken van de nazomer- en late winterschoonmaak.

Je hoeft de plant niet te snoeien omdat deze te groot is voor de ruimte (vervang hem in plaats daarvan door een lager groeiende plant). Plant de installatie van de juiste grootte voor het gebied. Sommige soorten kun je omhullen, maar andere zijn erg vatbaar voor stengelboorders en zonnebrand. Het slechtste geslacht om te gebruiken voor espalier is Ceanothus, de beste zijn enkele van de bladverliezende soorten, Clematis, Lonicera, Ribes, Prunus en de groenblijvende Rhus, Quercus en Prunus.

Deze struiken produceren soms wat ik een onafhankelijke shoot noem die gewoon uitzoomt vanaf de basis. Je kunt ze misschien trainen in je plan en basisraamwerk, maar als het niet mogelijk is, knip ze dan gewoon uit aan de basis om te voorkomen dat de takken overbelast raken en niet de balans hebben die je wilt. Ja, het snoeien van een plant kan hem doden. Het is echter erg moeilijk om een plant te doden, tenzij je enorme brokken plantaardig materiaal verwijdert of te zwaar snoeit voor een langere periode.

Maak een schone snede net boven een knop, onder een hoek die er van af loopt. Laat een stengel niet te lang achter boven de knop (uiterst rechts) - omdat dit zal rotten en de ziekte in de rest van de gezonde stengel laat komen. Een platte snede maken (betekent dat er geen vocht van de snede afloopt, waardoor er weer rot ontstaat). Te laag snijden (berooft de knop van een deel van de voedselbron).

Een addertje onder het gras van stompe snoeischaar (biedt een thuis voor ziekten en plagen. Snijden naar de knop (leidt regenwater erin. De beste snede is een scherpe hoek met een schone rand net boven de knop (. Net als bomen kunnen wijnstokken regelmatig worden gesnoeid om te voorkomen dat ze te langbenig worden en om een voller uiterlijk te stimuleren.

Hoewel sommige tuinders zich slecht voelen over snoeien, is dit in de meeste gevallen de gezondste manier om met de dode, beschadigde en zieke delen van uw planten om te gaan. Bij het kiezen van de plantlocatie moet u altijd rekening houden met de volwassen grootte van een plant of boom, zodat u niet hoeft te worstelen om de plant klein te houden. Sommige taken, als het gaat om het trimmen en snoeien van kamerplanten, moeten in bepaalde tijden van het jaar worden uitgevoerd. Het afsnijden van een grote hoeveelheid bladeren, takken of iets anders dat een aanzienlijke hoeveelheid van uw plant zal verminderen, kunt u het beste in deze tijd doen.

Wanneer u ermee snijdt, zorgt het vastgrijpen van de steel die zo ver mogelijk terug op de messen moet worden gesnoeid voor een sterkere snede en minder risico op beschadiging van het gereedschap. Het argument om te snoeien stelt dat een tuin een beheerde of gecontroleerde omgeving is, en als zodanig bestaat elke plant naast elkaar in relatie tot andere planten in het landschap. Daarom, en omdat deze planten over het algemeen een vrijere en meer genaturaliseerde uitstraling hebben, hebben ze minder onderhoud nodig, snoeien. Als een houtachtige tak erg sponsachtig is, is dat meestal een teken dat iets hem heeft geïnfecteerd en moet worden uitgesnoeid.

Het snoeien van kamerplanten is de perfecte manier om hun groei te behouden, en als het correct wordt gedaan, zult u ze op geen enkele manier schaden. Je haalt iets weg uit je tuin, met name van een plant die goed groeit en groenten, fruit, bloemen of gebladerte produceert. Het is het beste om direct na de bloei te snoeien om schade aan de ontwikkelende toppen voor het volgende jaar te voorkomen. Er zijn momenten waarop het absoluut noodzakelijk is om te snoeien om gezondere groei te stimuleren en struiken en planten te verjongen.

Doe alsof je een hert, eland bent of als je man genoeg bent, een eland, en 'eet' van de delen van de plant die je lastig vallen. Als de eindknop wordt verwijderd door snoeien, knijpen of afbreken, wordt de toevoer van die chemische stof vertraagd en groeien de andere knoppen (die zogenaamde laterale scheuten zullen vormen) snel en vertakken zich, wat resulteert in een bossiere blik naar de plant in plaats van een lange spiraalvormige groei. .