Wanneer moet ik planten snoeien?

Het is het beste om grote hoeveelheden te snoeien in het voorjaar of de zomer, wanneer uw planten meer zonlicht krijgen en actief groeien. Het afsnijden van een grote hoeveelheid bladeren, takken of iets anders dat een aanzienlijke hoeveelheid van uw plant zal verminderen, kunt u het beste in deze tijd doen.

Wanneer moet ik planten snoeien?

Het is het beste om grote hoeveelheden te snoeien in het voorjaar of de zomer, wanneer uw planten meer zonlicht krijgen en actief groeien. Het afsnijden van een grote hoeveelheid bladeren, takken of iets anders dat een aanzienlijke hoeveelheid van uw plant zal verminderen, kunt u het beste in deze tijd doen. Vroege voorjaarsbloeiers, zoals lila, forsythia en rododendron, produceren bloemen op hout dat het voorgaande jaar is gevormd. De beste tijd om ze te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien.

Als je ze later in het groeiseizoen of in de winter snoeit, verwijder je bloemknoppen en verminder je de hoeveelheid voorjaarsbloei. Hoewel het snoeien van mooi gebladerte soms moeilijk is voor tuinders om te slikken, houdt regelmatig snoeien de meeste planten gezond en stimuleert het nieuwe groei. Maar wanneer en wat te snoeien hangt af van het type plant en het klimaat waarin je leeft. Bloeiende en vruchtdragende planten geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan om in de late winter of het vroege voorjaar te worden gesnoeid om een stevig gewas te stimuleren.

Bomen en struiken die bloeien in het voorjaar beginnen nieuwe knoppen te zetten zodra de oude bloemen zijn gevallen, dus het is cruciaal om ze te snoeien voordat die nieuwe knoppen binnenkomen. En veel andere planten moeten voortdurend worden gesnoeid om krachtig te blijven. Er wordt aangenomen dat de beste tijd om te snoeien is tijdens de rustperiode. In de meeste teeltzones in de Verenigde Staten is dit de periode tussen de late herfst en het vroege voorjaar.

Snoeien in de winter stimuleert de groei, terwijl snoeien in de zomer het vertraagt. Het argument om te snoeien stelt dat een tuin een beheerde of gecontroleerde omgeving is, en als zodanig bestaat elke plant naast elkaar in relatie tot andere planten in het landschap. Wanneer u ermee snijdt, zorgt het vastgrijpen van de te snoeien steel zo ver mogelijk terug op de messen voor een sterkere snede en vormt het minder risico op beschadiging van het gereedschap. Planten die bloeien op het hout van vorig seizoen, zoals sierfruitbomen, rododendrons en seringen, moeten onmiddellijk na de bloei worden gesnoeid om de bloei van het volgende jaar te maximaliseren.

Maar bij het betreden van moeilijke ruimtes en het omgaan met zeer dikke stelen, bieden snoeischaren met lange steel de extra snijhefboomwerking en sterkte die nodig zijn. Snoei in de late winter of het vroege voorjaar door tot een derde van de krachtige scheuten die zich tijdens het voorgaande groeiseizoen ontwikkelden terug te snijden. Snoeien stimuleert voor het grootste deel altijd de groei, maar hoe hard je een plant snoeit, hangt af van wat je precies wilt gebeuren. Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia.

Snoei ze in de winter terwijl ze slapend zijn, of in het vroege voorjaar net voordat ze hun nieuwe groei uitzetten. Hallo, het is half november in Upstate NY en ik heb een overwoekerde brandende struik die ik erg in de verleiding kom om te snoeien. Nogmaals, het kennen van uw plant en welke vorm, ruimte en ontwerp u wilt dat deze in uw tuin heeft, is belangrijk om te weten hoe en wanneer u de plant moet snoeien. Dus bij het onderhouden van uw rozentuin is het belangrijk om een korte handsnoeischaar bij u te hebben om kleine dagelijkse snoeiwerkzaamheden uit te voeren.

Je kunt de hele plant terugsnoeien tot 6 tot 12 inch groei (eigenlijk opnieuw beginnen), of je kunt geleidelijk snoeien in de loop van de tijd. Ik wil weten wat het moet eten en drinken, waar het graag rust, in de schaduw of in de halfzon of vol, en hoe het moet worden verzorgd (gesnoeid). Om een constante aanvoer van productief hout te behouden, snoeit u elke winter ongeveer een derde van de oudste stengels op deze struiken.