Hoe snoeien planten?

Doe een stap terug van je kamerplant en kijk naar de structuur en vorm ervan. Als de takken van de plant dik zijn, zoals die van een kamerboom, gebruik dan een snoeischaar.

Hoe snoeien planten?

Doe een stap terug van je kamerplant en kijk naar de structuur en vorm ervan. Als de takken van de plant dik zijn, zoals die van een kamerboom, gebruik dan een snoeischaar. Knip of knijp dode bladeren en stengels af. Forceer geen stijve stengels, maar schuin uw snoeisneden waar mogelijk in horizontale of schuine sneden om groei in die richting te stimuleren.

Snijd tussen het midden van de herfst en de lente, na het eerste jaar, stengels terug die het voorgaande jaar bloeiden tot ongeveer zes centimeter. Het argument om te snoeien stelt dat een tuin een beheerde of gecontroleerde omgeving is, en als zodanig bestaat elke plant naast elkaar in relatie tot andere planten in het landschap. Hier kunt u zien waar de hoofdtak is gesnoeid en sindsdien zijn er nog twee takken gegroeid en gerijpt van onder de snede. De meeste kamerplanten kunnen worden gesnoeid en gesneden, maar er zijn bepaalde soorten die voorzichtig moeten zijn, waaronder de meeste palmen en boomvarens.

Omdat snoeien het beste kan worden gedaan als een jonge plant groeit, is het belangrijk om te leren welk type en hoe je je plant moet snoeien. Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia. Om uw kamerplanten er op hun best uit te laten zien, moet u ze regelmatig snoeien met een scherpe schaar of tuinschaar. Voor een dichtere groei snoei je sparren door de lange punt van nieuwe groei terug te snijden net boven het punt waar de zijscheuten zich vormen.

Snoei dennen door de uiteinden van de nieuwe groei ″kaarsen „eraf te klikken voordat de naalden beginnen uit te zetten. Dus, om gesneden takken een kans te geven om te genezen, snoei niet minder dan 24 uur voordat regen wordt verwacht en wacht tot de planten droog zijn na een regenbui. Als een plant niet regelmatig is gesnoeid en is achtergelaten om te groeien in welk patroon dan ook dat van nature komt, kan die plant een zogenaamde ernstige bezuiniging nodig hebben, wat het volgende voorjaar zal resulteren in veel nieuwe scheuten en snelle groei. Snoei zijtakken terug naar de hoofdtak of stam en laat de kraag achter (stomp van een tak die lijkt op een verhoogde ring rond de basis van de tak).

Verwijder met handsnoeischaar of takkenschaar alle op 3 tot 5 van de dikste en gezondste stokken na en snijd die terug tot een krachtige, naar buiten gerichte knop. Gebruik voor kleinere takken een snoeizaag of handsnoeischaar om takken te verwijderen, terug te snijden naar een naar buiten gerichte knop of kruisende takken.