Is snoeien goed voor planten?

Snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant.

Is snoeien goed voor planten?

Snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant. snoeien wordt gedefinieerd als het snoeien van bladeren, takken en dode materie van planten. Snoeien speelt ook in op de algehele gezondheid van een plant.

U wilt zeker het welzijn van uw planten behouden, ze trainen om goed te groeien, de kwaliteit te verbeteren en in sommige gevallen zelfs hun groei te beperken. Een goed startpunt voor het snoeien van elke plant is om dode, zieke of beschadigde stengels te verwijderen zodra je ze ziet. Dode stengels trekken insecten aan en nodigen ziekten uit om zich te ontwikkelen. Verwijder ook kruisende takken, waterspruiten (krachtige rechtopstaande groeiende scheuten die zich vormen op stammen of zijtakken) en zuignappen (krachtige scheuten die zich dichtbij of van ondergronds ontwikkelen).

Februari-aprilZomer Bloeiende Heesters (snoei planten voordat de knop breekt in het voorjaar) zoals vlinderstruik, crêpe mirte, rozen, spirea, liguster en wat hortensia. Ik wil weten wat het moet eten en drinken, waar het graag rust, in de schaduw of in de halfzon of vol, en hoe het moet worden verzorgd (gesnoeid). Je kunt de hele plant terugsnoeien tot 6 tot 12 inch groei (eigenlijk opnieuw beginnen), of je kunt geleidelijk snoeien in de loop van de tijd. Net als bomen die buiten leven, moeten kamerbomen af en toe worden gesnoeid om hun vorm en groei te behouden.

Als een plant niet regelmatig is gesnoeid en is achtergelaten om te groeien in welk patroon dan ook dat van nature komt, kan die plant een zogenaamde ernstige bezuiniging nodig hebben, wat het volgende voorjaar zal resulteren in veel nieuwe scheuten en snelle groei. De meeste bomen en struiken, vooral die welke bloeien op de nieuwe groei van het huidige seizoen, moeten in de late winter of het vroege voorjaar worden gesnoeid voordat nieuwe groei begint. Snoei gebroken takken, die takken die concurreren met de leider, gezwollen takken (van insectensteken, eieren, enz. Witbloemige paniculata (zoals variëteiten 'PeeGee' en 'Limelight') en arborescens (inclusief 'Annabelle') soorten bloeien op nieuw hout, zodat ze op elk moment anders kunnen worden gesnoeid dan alleen voordat ze bloeien.

Om bloedingen te voorkomen, kunt u wachten tot de bladeren in de zomer volledig zijn uitgezet om deze soorten te snoeien. In de volgende segmenten geef ik enkele voorbeelden van verschillende basistuinplanten en hoe je ze allemaal kunt snoeien, van de eerste aanplant tot routineonderhoud. Dus bij het onderhouden van uw rozentuin is het belangrijk om een korte handsnoeischaar bij u te hebben om kleine dagelijkse snoeiwerkzaamheden uit te voeren. Ja, misschien wil je een tuinschaar kopen, want leren snoeien van je planten is een daad van liefde.

Er zijn momenten waarop het absoluut noodzakelijk is om te snoeien om gezondere groei te stimuleren en struiken en planten te verjongen. Als je ze later in het groeiseizoen of in de winter snoeit, verwijder je bloemknoppen en verminder je de hoeveelheid voorjaarsbloei.