Waarom planten snoeien?

Snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant.

Waarom planten snoeien?

Snoeien verwijdert dode en stervende takken en stompen, waardoor er ruimte is voor nieuwe groei en uw eigendommen en voorbijgangers worden beschermd tegen schade. Het schrikt ook plagen en dierenplagen af en bevordert de natuurlijke vorm en gezonde groei van de plant. snoeien wordt gedefinieerd als het snoeien van bladeren, takken en dode materie van planten. Snoeien speelt ook in op de algehele gezondheid van een plant.

U wilt zeker het welzijn van uw planten behouden, ze trainen om goed te groeien, de kwaliteit te verbeteren en in sommige gevallen zelfs hun groei te beperken. Het doel van goed snoeien is om een goede bloemenovervloed aan te moedigen, met de struiken geplant in bedden of vermengd met andere sierplanten. Tuinders die in stedelijke en voorstedelijke gebieden wonen, moeten bijna altijd bomen en struiken snoeien om te voorkomen dat ze de tuin, tuin of container ontgroeien. Wanneer u ermee snijdt, zorgt het vastgrijpen van de te snoeien steel zo ver mogelijk terug op de messen voor een sterkere snede en vormt het minder risico op beschadiging van het gereedschap.

Fruitbomen kunnen in de zomer licht worden gesnoeid, wat zorgt voor een betere luchtcirculatie rond het fruit. De meeste kamerplanten kunnen worden gesnoeid en gesneden, maar er zijn bepaalde soorten die voorzichtig moeten zijn, waaronder de meeste palmen en boomvarens. Wanneer een bestaande tak wordt gesnoeid, zullen er nieuwe takken ontkiemen van onder het gebied waar de snede is gemaakt. Nogmaals, het kennen van uw plant en welke vorm, ruimte en ontwerp u wilt dat deze in uw tuin heeft, is belangrijk om te weten hoe en wanneer u de plant moet snoeien.

Snoei bomen die zijn geplant in de buurt van huizen, schuren, speelstructuren en andere gebouwen, omdat ze een potentiële bedreiging vormen voor de menselijke veiligheid als zware takken afbreken of de boom valt. Snoeien stimuleert voor het grootste deel altijd de groei, maar hoe hard je een plant snoeit, hangt af van wat je precies wilt gebeuren.