Welke planten mogen niet gesnoeid worden?

Alles in deze diavoorstelling1 van 9.Net als bij andere vroegbloeiende struiken, kan te vroeg snoeien je bloemen kosten. De beste tijd om deze populaire struiken te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien, Azalea.

Welke planten mogen niet gesnoeid worden?

Alles in deze diavoorstelling1 van 9.Net als bij andere vroegbloeiende struiken, kan te vroeg snoeien je bloemen kosten. De beste tijd om deze populaire struiken te snoeien is het late voorjaar, onmiddellijk nadat ze klaar zijn met bloeien, Azalea. Callery-perenbomen moeten in de late winter worden gesnoeid, nadat het ergste van de kou voorbij is en voordat hun knoppen groter beginnen te worden. Snoeien eerder in de herfst- of wintermaanden kan overmatige groei en extra zuigkracht veroorzaken.

Vooral deze boom is vatbaarder voor verlies van ledematen, waardoor uw boom uit balans of asymmetrisch kan raken. Om deze reden is snoeien erg belangrijk om de vorm van uw boom te beheersen, vooral in de eerste paar jaar. Snoei je krabappelbomen in de late winter of het vroege voorjaar nadat de ergste winterkou voorbij is voor het beste resultaat. Suckers, of de kleine scheuten die uit de basis van de plant groeien, kunnen op elk moment worden gesnoeid.

Krabappelbomen hoeven niet uitgebreid te worden gesnoeid, maar wat snoeien kan helpen de vorm onder controle te houden, dode takken te verwijderen, de groei te bevorderen en zelfs ziekten in de boom te helpen voorkomen of te behandelen. Als sap het bloed van de plant is, dan zijn de takken en wortels de spieren en het vet. Alle energie (in de vorm van zetmeel of suiker) wordt hier opgeslagen. Wanneer u voor het eerst een boom of struik plant of transplanteert, verliest deze onvermijdelijk wat wortelmassa, en sommige mensen denken dat ze moeten compenseren door een deel van de totale massa van de plant te verwijderen.

Maar een plant raakt tijdens het planten gestrest en gebruikt veel energie om te proberen zich te herstellen in zijn nieuwe huis. Snoeien op dit moment kan vitale energie verwijderen voor de weg die voor ons ligt. Verwijder te veel van de plant, en de energieovervloed kan ervoor zorgen dat de plant verhongert en mogelijk sterft. Wacht tot je nieuwe planten in rusttoestand gaan om te snoeien.

Net als bij andere lentebloeiende planten, snoei jasmijn in de winter niet of heb je misschien geen bloemen in de lente. De eerste plant op deze lijst is de prachtige azaleastruik. Deze struik is gemakkelijk te herkennen in het voorjaar omdat hij zich opent in grote, adembenemende bloemen. Azalea's mogen niet in het vroege voorjaar worden gesnoeid, omdat dit hun tijd is om te bloeien.

Deze plant kan het beste worden gesnoeid in het late voorjaar of de vroege zomer, afhankelijk van wanneer hij klaar is met bloeien. Let voor een maximale gezondheid goed op wanneer de bloemen beginnen te verdorren en vervagen. Dit is het perfecte moment om te snoeien zonder bloemknoppen te verwijderen die in de nazomer, herfst of winter verschijnen. Lila struiken staan bekend om hun geurige paarse, roze of witte bloemen.

Net als bij azalea's, moet u seringen snoeien in het late voorjaar of de vroege zomer nadat ze klaar zijn met bloeien. Seringen zijn zeer aanpasbare planten, dus de struik blijft gezond, zelfs als je in het voorjaar een paar bloemen wilt verwijderen om op je keukentafel of cadeau aan een vriend te geven. U kunt zelfs een deel van de plant verwijderen en desgewenst in een ander deel van uw tuin verplanten. Zodra de lila struik klaar is met bloeien, kunt u het beste snoeien aan de basis van de houtachtige stengel van elke bos bloemen.

Hier is een tutorial over het snoeien van seringen. Er zijn een paar duidelijke verschillen in snoeipraktijken voor kamperfoelie, omdat het tijdsbestek van snoeien enigszins afhangt van de variëteit aan kamperfoelie. Sommige kamperfoeliesoorten bloeien in het vroege voorjaar, andere bloeien in de nazomer en sommige soorten bloeien zowel in de lente als in de zomer. Als je kamperfoelie in het vroege voorjaar bloeit, mag je ze in geen geval snoeien.

Wacht tot de bloemen klaar zijn met bloeien en snoei dan kamperfoelie in het late voorjaar of de vroege zomer. Vaak kun je deze planten het hele jaar door meerdere keren licht snoeien. Magnoliabomen staan erom bekend de wereld op te fleuren in de lente met hun overvloedige roze bloesems. Ze zijn echter wat lastiger dan sommige andere planten als het gaat om snoeien.

Er zijn twee soorten magnolia's, groenblijvend en bladverliezend. Beide soorten moeten minimaal worden gesnoeid en wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken, moet je ze helemaal niet snoeien. Het snoeien van een volwassen magnoliaboom kan een ernstig risico vormen voor de gezondheid van de boom. Helaas is het heel gemakkelijk om deze bomen te veel te snoeien als je niet oppast.

Vergeet niet dat het beter is om minder te snoeien dan nodig is met magnolia's dan te veel te snoeien. De beste tijd om magnolia's te snoeien is in de zomer en herfst. Snoei de meeste hortensia's in het vroege voorjaar niet. Dat gezegd hebbende, moeten sommige zomerbloeiende variëteiten in maart worden gesnoeid.

Voordat u het snoeien van uw hortensiaplant overslaat, moet u eerst wat onderzoek doen naar de variëteit waarmee u te maken hebt. Vergeet niet dat sommige hortensia's de voorkeur geven aan snoeien in de vroege zomermaanden, maar geen enkele variëteit hoeft te worden gesnoeid in de herfst of winter, want dan verschijnen er nieuwe knoppen om zich voor te bereiden op het komende jaar. Hier is een gedetailleerde gids voor hortensiaplanten om u te helpen omgaan met deze schoonheden. Forsythia-planten staan bekend om hun vrolijke gele bloemen die elke buurt opfleuren.

Als u de bloei van uw forsythia wilt maximaliseren, is het belangrijk om te weten wanneer u deze plant moet snoeien en wanneer u deze plant niet moet snoeien. Het is het beste om forsythia te snoeien nadat de bloemen klaar zijn met bloeien. Wacht echter niet te lang met het snoeien van deze plant, want snoeien vanaf eind juli tot in de herfst kan ervoor zorgen dat er het volgende jaar minder bloemen bloeien. Hoewel niet-plantenliefhebbers het misschien niet beseffen, is de winter een erg drukke tijd in de tuin, ook al zijn de meeste planten slapend.

Dit is de enige keer dat de plant ooit in het voorjaar gesnoeid mag worden, en het zal resulteren in geen bloemen gedurende één seizoen. Hoewel het prima is om dood hout te verwijderen, doe het pas in het late voorjaar als de plant is weggebladerd, zodat je kunt zien wat je doet. De tijd van het jaar is echter een nadelige factor om in gedachten te houden wanneer u van plan bent bepaalde planten in uw tuin te snoeien. Elke doorgewinterde tuinman weet dat snoeien een essentiële techniek is om je planten gezond en bloeiend te houden.

In de winter moet je bedden opruimen, siergrassen en vaste planten terugsnoeien, struiken vruchtmaken en er zijn planten die je in de winter altijd moet snoeien (we hebben hier een lijst). Deze kunnen funderingsaanplant omvatten, evenals schermen en heggen zoals buxus, yaupons, taxus, distylium, euonymus, jeneverbessen, hollies, cleyera, photinia, wasmirte en de lijst gaat maar door. De reden hiervoor is dat er veel energie gaat in de productie van bloemen en zaden - energie die het produceren van de gewenste bladeren van de plant wegneemt. In het bericht van vandaag wordt het belang besproken van het snoeien van uw groenteplanten, wat moet worden gesnoeid en wat niet hoeft te worden gesnoeid.

Het te vroeg of te laat terugsnoeien van uw planten kan de gezondheid van uw boom beïnvloeden of hoeveel bloemen hij kan produceren. Kort nadat de bloemen klaar zijn met bloeien is het de beste tijd om deze plant voorzichtig te snoeien om het aantal bloemknoppen voor de volgende lente te vergroten. Naarmate een plant in een pot groeit, wordt het vaak nodig om wat bladeren en takken uit te dunnen om de luchtcirculatie te bevorderen. Hoewel snoeien een geweldige manier is om groenteplanten gezond te houden en hogere opbrengsten te produceren, hoeven niet alle groenten te worden gesnoeid.

Van struiken tot struiken, tot wijnstokken, tot bomen, elke plant die je maar kunt bedenken heeft een specifieke tijd van het jaar die ideaal is om te snoeien. Als u ijverig bent in uw knipwerk, kunt u voorkomen dat er hekjes nodig zijn op veel planten die ze anders nodig zouden hebben. .